13:59 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28620

  Măsurile Indiei de sporire a recuperării creditelor neperformante și un plan de recapitalizare echivalentă cu 1,1% din PIB vor reduce costurile pentru creditori și vor stimula creșterea celei de-a treia economii a Asiei, potrivit Goldman Sachs.

  BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik, Doina Crainic. Analiștii băncii au declarat că o scădere a costurilor de creditare ale băncilor indiene poate spori capacitatea creditorilor de a prelungi împrumuturile, stimulând astfel creșterea PIB-ului.

  „Estimăm că costurile de creditare – cât de mult pun băncile deoparte în fiecare an pentru a face față creditelor neperformante – pot scădea de la un vârf de 230 de puncte de bază ale activelor bancare sau de aproximativ 3,3 trilioane de rupii [48 de miliarde de dolari], în anul fiscal 2018, la 120 de puncte de bază sau 1,9 trilioane de rupii, în anul fiscal 2020”, au spus analiştii, potrivit RT

  Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi. Vizita oficială a președintelui rus, Vladimir Putin, în India
  © Sputnik / Максим Блинов

  Potrivit analiştilor, această scădere a costurilor de creditare „va spori profitabilitatea băncilor, va reduce piedicile la creșterea capitalului bancar și va mări capacitatea sistemului bancar de a prelungi creditele”.

  Conform estimărilor analiștilor, scăderea costurilor va spori creșterea creditelor cu 140 de puncte de bază, ceea ce va conduce, de asemenea, la creșterea investițiilor cu 200 de puncte de bază. Aceasta ar însemna o sporire cu 60 de puncte de bază a creșterii economice în anul financiar care se încheie în martie 2020.

  Tematic

  India a doborât un avion militar al Pakistanului
  "Mesaj strategic" pentru Beijing: SUA fac exerciții comune cu India și Japonia
  Putin: Rusia și India sunt legate prin relații puternice de prietenie
  Imagini video inedite: Aventurile formației moldovenești „Zdob și Zdub” în India
  Rusia înarmează India. Un sistem complex de rachete vor fi livrate
  Tagurile:
  economie, India


  Știrile Zilei