03:14 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Migranți din Libia

  Peste 18 mii de persoane s-au refugiat din cauza conflictului din Libia

  © REUTERS / Ismail Zitouny
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8601

  Peste 18 mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza acțiunilor militare declanșate la Sud de capitala Libiei.

  BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Cel puțin 18 mii 250 de persoane au fost nevoite să-și părăsească casele din cauza acțiunilor militare izbucnite săptămâna trecut la sud de Tripoli, în Libia, anunță Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

  “Din cauza conflictului militar izbucnit pe 5 aprilie la Sud de Trupoli, cel puțin 3650 de familii (sau 18 250 de persoane) au fost strămutate din casele lor”, se spune în declarație.

  OIM menționează că ciocnirile armate au provocat deja întreruperi ale comunicațiilor, de furnizare a curentului electric, a și apei, iar multe magazine au fost închise. Organizația se arată îngrijorată de soarta a 3600 de refugiați care continuă să se afle în centrele de plasament al migranților în Tripoli.

  Marelașul Armatei Naționale Libiene, Khalifa Haftar, a ordonat pe 4 aprilie înaintarea forțelor spre Tripoli pentru “eliberarea lui de teroriști”. Unitățile armatei conduse de Haftar și-au stabilit controlul asupra orașele Ghiryan și Sorman, aflate mai la Sud de capitala Libiei.

  De asemenea, comandamentul operativ al guvernului de unitate națională, condus de Fayez al-Sarraj, a anunțat că avioanele militare ale Armatei Naționale Libiene (ANL) au efectuat lovituri asupra singurului aeroport funcțional din capitala libiană, în consecință fiind anulate toate cursele aeriene. Forțele armate loiale guvernului de unitate națională a Libiei au anunțat pe 7 aprilie lansarea operațiunii militare împotriva ANL, “Vulcanul Furiei”.

  Tematic

  (VIDEO) Un avion comercial cu 118 oameni la bord a fost capturat în Libia
  Libia: Atacul din Manchester a fost planificat cu luni înainte
  Aviația americană lovește în Libia
  Povestea românului răpit în Libia - situaţia lui, încă incertă
  UE este îngrijorată de agravarea situației din Libia
  Kremlinul, despre evenimentele din Libia: Vom utiliza toate mijloacele posibile
  Președintele Parlamentului UE, despre Libia: Franța a comis o „greșeală istorică“
  Tagurile:
  conflict, Criza refugiaților, Libia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei