01:26 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72

  Imagini: Podul Catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbuşit complet

  © AFP 2019 / BERTRAND GUAY
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)
  350003

  Acoperișul Catedralei Notre Dame s-a prăbușit complet din cauza incendiului devastator din Paris. Cu puțin înainte şi turla Catedralei a fost mistuită de flăcări.

  BUCUREŞTI, 15 apr - Sputnik. Focul devastator a izbucnit luni în centrul capitalei franceze, înghițind rapid clădirea din secolul al XIII-lea. Catedrala era în curs de restaurare, acoperișul și vârful erau în schele.

  Imaginile de la faţa locului, precum și mărturiile de pe Twitter ale martorilor oculari indică faptul că acoperișul clădirii istorice s-a prăbușit complet. Unele dintre schele încă mai stau în timp ce focul emană din interiorul clădirii.

  Președintele american Donald Trump regretă incendiul din incinta Catedralei Notre Dame din Paris, Franța, sugerând că pompierii pot folosi "cisternele de apă din aer" și "să acționeze repede".

  ​Procuratura din Paris a început ancheta asupra incendiului din Catedrala Notre Dame.

  Catedrala Notre-Dame din Paris (în română Catedrala Doamna Noastră, cu referire la Fecioara Maria) este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franţa, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

  Construcţia a început în anul 1163, pe locul unui lăcaş de cult dedicat sfântului diacon Ştefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din 1163 până în 1345. Construcţia clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe faţada vestică, iar pe la mijlocul secolului al XIV-lea, prima capodoperă a stilului gotic timpuriu era gata. Cu toate că desenele iniţiale şi strana evocau încă stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oară soluţii arhitecturale specifice stilului gotic.

  Catedrala Notre-Dame din Paris este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 30.000 de oameni. În zilele cu afluenţa ridicată, pricinuită de sărbători sau evenimente importante, se poate ajunge chiar şi la 50.000 de oameni.

  Тема:
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)


  Știrile Zilei