18:36 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70

  Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins

  © Sputnik / Доминик Бутен
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)
  29910

  Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a fost stins, dar bucăţi din construcţie mai continuă să cadă, scrie ziarul Figaro, cu referire la reprezentantul serviciului de pompieri.

  BUCUREŞTI, 16 apr - Sputnik. Anterior se raporta despre localizarea focului.

  "Vom continua să monitorizăm focarele rămase şi să răcim structurile fierbinți, inclusiv zidurile de bază, astfel încât incendiul să nu se reia", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor parizieni, Gabriel Plus.

  Incendiul de la Catedrala Notre Dame

  Un incendiu major în Catedrala Notre Dame din Paris a început luni seara, turnul Catedralei s-a prăbușit, structura de bază a fost cuprinsă de flacără, însă prăbușirea faţadei și a celor două turnuri a fost împiedicată.

  Propagarea incendiului se explică prin faptul că în edificiu se realizau lucrări de restaurare, considerate a fi una dintre posibilele cauze ale incendiilor. Din acest motiv, clădirea era înconjurată de schele.

  Mai mult de 400 de pompieri au fost implicați în lupta împotriva incendiului, în timp ce utilizarea aviației a trebuit să fie abandonată din cauza amenințării unui colaps al clădirii.

  "A ars istoria Franței"

  Președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul Edouard Philip a fost la locul focului.

  Șeful statului a spus că Notre Dame de Paris era centrul vieții pentru toți francezii, istoria Franței care a ars. El a numit incendiul de la Notre Dame o dramă teribilă, asigurând în același timp că, Catedrala va fi refăcută.

  Autoritățile de la Paris au raportat că o parte din relicvele stocate în templu au reușit să fie salvate, în special, crucea de altar și altarul.

  Reacția comunității mondiale

  Ambasada Rusiei în Franța a numit distrugerea în Notre-Dame de Paris o pierdere de neînlocuit atât pentru Franța, cât și pentru întreaga omenire.

  Biserica Ortodoxă Rusă a numit incidentul o tragedie pentru întreaga lume creștină, exprimând speranța că se va trece fără victimele omenești și că altarul principal al Catedralei - coroana de spini a lui Hristos Mântuitorul nu va avea  de suferit.

  Președintele american Donald Trump a numit incendiu ca un fenomen teribil, propunând lupta împotriva incendiului cu ajutorul aviației.

  Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a exprimat condoleanțe francezilor, iar prima doamnă a Statelor Unite, Melanya Trump, a recunoscut că "i se frânge inima la gândul către parizieni".

  Тема:
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)

  Tematic

  Comori Notre Dame, ameninţate de foc: Fragment din Crucea adevărată și Coroana de spini
  Catastrofa secolului: catedrala Notre Dame în flăcări - Foto
  Incendiul de la Notre Dame: Altarul și crucea de altar au rămas intacte
  Miracolul de la Notre Dame! A urmat un gest fabulos al unui celebru miliardar!
  Viorica Dăncilă, mesaj emoționant după dezastrul de la Paris. Iohannis – gafă ciudată!
  Tagurile:
  Notre Dame


  Știrile Zilei