18:41 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  British Parliament

  Avertizare: Palatul Parlamentului din UK, în pericol de incendiu major, după Notre Dame

  CC0 / Pixabay / Free-Photos
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)
  36501

  Palatul Parlamentului din Londra este expus riscului unui incendiu major la fel de devastator precum cel care a provocat mari distrugeri la catedrala Notre Dame în Paris, avertizează parlamentarii britanici.

  BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. Palatul Westminster este, de asemenea, supus unor lucrări de reparații majore, dar experții avertizează că lucrările se desfășoară prea lent şi, pe zi ce trece, riscul de incendiu crește.

  „A trecut prea mult timp pentru a lua măsurile de siguranță adecvate împotriva incendiilor. Părți ale Palatului sunt la fel de vechi ca Notre Dame și trebuie să ne asigurăm că sunt luate toate măsurile de precauție împotriva incendiilor în timp ce se desfăşoară lucrările majore [de reparaţii]”, a declarat deputatul britanic din Partidul Laburist, Chris Bryant, care a făcut parte dintr-o comisie mixtă ce a analizat această problemă, potrivit Sputnik Internaţional

  Raportul comisiei mixte din 2016 avertiza cu privire la „un risc substanțial și tot mai mare de producere a unui eveniment unic, catastrofal, cum ar fi un incendiu major sau o succesiune de prăbuşiri treptate ale sistemelor esențiale, ceea ce ar conduce la situaţia ca parlamentul să nu mai poată ocupa Palatul”.

  Un alt parlamentar din Partidul Laburist, Anna Turley, a fost șocată de starea clădirii când a fost aleasă pentru prima dată în 2015.

  „Prietenul meu era inginer. Mi-a arătat sistemul electric - arăta ca şi cum un dezastru și un incendiu urmează să se întâmple”, a declarat Turley.

  Palatul original Westminster a fost distrus în mare parte într-un incendiu imens în 1834.

  O clădire nouă a fost construită la mijlocul secolului al XIX-lea de către arhitectul Charles Barry, care a încercat să facă o clădire mai rezistentă la foc folosind fontă și piatră în loc de lemn. Totuşi, în interioarele create împreună cu arhitectul Augustus Pugin au fost folosite cantități uriașe de materiale inflamabile.

  Pe lângă aceasta, o rețea imensă de hornuri și goluri în podea create pentru ventilație au creat condițiile perfecte ca focul și fumul să se răspândească în clădire. Palatul dispune de sisteme de incendiu, dar acestea sunt învechite, astfel că ofițerii de securitate în caz de incendiu patrulează în clădire în fiecare zi.

  De asemenea, ministrul conservator David Lidington a scris, în publicaţia Bucks Free Press, că „în ultimul an, s-a întâmplat de mai multe ori ca bucăți de zidărie să cadă de pe clădiri[ile Parlamentului]”.

  „Am fost foarte norocoși că nimeni nu a fost rănit grav. Ceea ce e şi mai rău, sistemele electrice, de instalații sanitare, de încălzire și de canalizare au depăşit mult durata lor de viață preconizată și sunt într-o stare de dărăpănare. Cu fiecare an care trece, riscul unui incendiu catastrofal crește”, a avertizat politicianul.

  Тема:
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)

  Tematic

  Focul se extinde spre unul dintre turnurile dreptunghiulare din fața Notre Dame
  Comori Notre Dame, ameninţate de foc: Fragment din Crucea adevărată și Coroana de spini
  Pompierii francezi "nu sunt siguri" dacă focul de la Notre-Dame mai poate fi oprit
  Catastrofa secolului: catedrala Notre Dame în flăcări - Foto
  Incendiul de la Notre Dame: Altarul și crucea de altar au rămas intacte
  Au fost publicate imagini cu urmările incendiului din interiorul Catedralei Notre-Dame
  Miracolul de la Notre Dame! A urmat un gest fabulos al unui celebru miliardar!
  Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins
  Cum arăta Catedrala Notre-Dame din Paris până la incendiu - galerie foto
  Tagurile:
  Palatul Buckinghame, Incendiu, UK, Notre Dame


  Știrile Zilei