18:41 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Catedrala Notre Dame, în flăcări

  Procuratura franceză, declarații despre cauza incendiului la Notre-Dame

  © AFP 2019 / PATRICK ANIDJAR
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)
  175111

  Un incendiu masiv a izbucnit luni la Catedrala Notre Dame, provocând prăbușirea turlei Catedralei și distrugerea structurii acoperișului.

  BUCUREȘTI, 16 apr - Sputnik. Procurorul de Paris, Remy Heitz, a spus că nu există nici un semn că incendiul a fost provocat intenționat, iar un accident este cea mai probabilă cauză a incendiului din Catedrala Notre-Dame.

  "Noi favorizăm teoria unui accident", a declarat Heitz reporterilor, adăugând că 50 de persoane lucrează la ancheta "lungă" și "complexă" în ceea ce privește cauza incendiului.

  Remy Heitz a dat asigurări că toate mijloacele vor fi folosite pentru a determina originea focului și a confirmat că audierile martorilor sunt încă în desfășurare.

  Anchetatorii de la Paris au interogat muncitorii care au fost implicați în restaurarea catedralei Notre-Dame, care a fost distrusă de foc luni, transmite BFMTV marți, citând procuratura.

  Potrivit radiodifuzorului, citat de Sputnik, anchetatorii au identificat muncitorii care au efectuat lucrările de restaurare, în special, pentru a restaura vârful distrus al catedralei și a demarat interogarea. Se așteaptă ca interogările să continue pe tot parcursul zilei, a adăugat sursa citată

  El a adăugat că prima alarmă de incendiu a fost luni, la ora 18:20, urmată de verificări pentru a determina dacă există cu adevărat un incendiu sau dacă era o alarmă falsă. A doua alarmă a apărut la 18:43, când a fost descoperit un incendiu la nivelul construcției.

  Un incendiu a izbucnit luni la Catedrala Notre-Dame, ducând la prăbușirea turlei Catedralei și distrugerea acoperișului. Președintele francez Emmanuel Macron a descris incidentul ca o "tragedie teribilă" și a promis că va reconstrui catedrala de 850 de ani.

  Тема:
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)

  Tematic

  Pompierii francezi "nu sunt siguri" dacă focul de la Notre-Dame mai poate fi oprit
  Catastrofa secolului: catedrala Notre Dame în flăcări - Foto
  Incendiul de la Notre Dame: Altarul și crucea de altar au rămas intacte
  Au fost publicate imagini cu urmările incendiului din interiorul Catedralei Notre-Dame
  Miracolul de la Notre Dame! A urmat un gest fabulos al unui celebru miliardar!
  Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins
  Incendiul la Notre Dame – accident sau atac? Luni de incendieri ale bisericilor în Franţa
  Cum arăta Catedrala Notre-Dame din Paris până la incendiu - galerie foto


  Știrile Zilei