07:37 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Notre Dame

  Eroul de la Notre Dame: cum a salvat o comoară din incendiu

  © REUTERS / PHILIPPE WOJAZER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)
  76621

  Un preot francez nu s-a temut să intre în interiorul Catedralei Notre-Dame pentru a salva un obiect religios nepreţuit din incendiu. Iniţial s-a crezut că obiectul a fost distrus de foc.

  BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. Jean-Marc Fournier, preot în cadrul Brigadei de Pompieri de la Paris, a reuşit să salveze, din incendiul de la Catedrala Notre-Dame, Coroana de Spini, despre care se crede ca a purtat-o Iisus în timpul Răstignirii.

  ​Acesta nu s-a temut să intre în incinta Catedralei, înfruntând pericolul incendiului. Serviciile de urgenţă pariziene au confirmat că preotul a reuşit să salveze nepreţuitul obiect.

  „A dovedit că nu are frică şi s-a îndreptat către relicvele aflate în interiorul Catedralei Notre-Dame, apoi le-a extras în siguranţă. El se luptă cu viaţa şi cu moartea în fiecare zi, iar astăzi a dovedit încă o dată curajul său”, au transmis serviciile de urgenţă, citate de Daily Mail

  Curajosul părinte Fournier, acum în vârstă de 50 de ani, a intervenit şi în timpul atacului terorist din sala de concerte Bataclan din Paris, de pe 13 noiembrie 2015, ajutându-i pe cei răniţi şi rugându-se pentru sufletele celor decedaţi.

  Pe lângă Coroana de Spini au mai fost salvate alte artefacte preţioase precum Tunica Sfântului Louis, potrivit primarului Parisului, Anne Hidalgo.

  Un incendiu a izbucnit luni la Catedrala Notre-Dame, ducând la prăbușirea turlei şi la distrugerea acoperișului. Președintele francez Emmanuel Macron a descris incidentul ca fiind o „tragedie teribilă” și a promis că va reconstrui catedrala veche de 850 de ani.

  Тема:
  Incediu de la catedrala Notre Dame din Paris (43)

  Tematic

  Dispariția Catedralei Notre-Dame din Paris, prevestită într-un film din 2004? - Video
  Procuratura franceză, declarații despre cauza incendiului la Notre-Dame
  Putin se oferă să trimită specialiști ruși pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame
  Imagine rarisimă de acum două secole: Prima fotografie cu Catedrala Notre-Dame
  Incendiul de la Notre Dame: Nostradamus a prezis dezastrul - Semn al vremurilor de Apoi?
  Tagurile:
  Franța, Paris, Incendiu, preot, erou, coroană, Notre Dame


  Știrile Zilei