17:23 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Pistol

  Fostul președinte al Peru și-a tras un glonte în cap

  CC0 / Pixabay / zgmorris13
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37731

  Fostul președinte al Peru Alan García a încercat să se sinucidă în timpul reținerii de către poliția națională. Acesta figurează într-un dosar de corupție.

  BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Fostul președinte al Peru, Alan García, a încercat să-și pună capăt zilelor în această dimineață, în timpul ce poliția a încercat să-l rețină, în baza unui ordin emis pe numele lui în legătură cu un dosar de corupție.

  Potrivit portalului RPP, Gacia a fost reținut în locuința lui din prestigiosul cartier Miraflores din Lima. În momentul reținerii, Garcia și-a tras un glonte în cap, fiind transportat la spital, în secția de reanimare. Starea acestuia încă nu este cunoscută.

  Garcia este suspectat de participare la complicitate criminală și spălare de bani. În afară de aceasta, procuratura a prezentat probe prin care demonstrează că fostul președinte a primit din partea companiei braziliene de construcții Odebrecht mită de 100 mii de dolari.

  La sfârșitul anului 2018, Garcia a încercat să solicite azil politic la ambasada Uruguay, însă cererea i-a fost respinsă. Ministrul de atunci al Afacerilor Externe din Uruguay, Rodolfo Nin Novoa, declarase că autoritățile acestei țări i-au cerut fostului șef al statului să părăsească incinta ambasadei din Lima.

  Tematic

  Șocant: Tentativă de suicid într-un izolator din Capitală - detalii
  În curând trecem la ora de iarnă. Pericole majore: de la astenie la suicid
  Suicid? Un grănicer, găsit împușcat în apropiere de pichet
  Doliu în familia unui înalt demnitar român! Ipoteză şocantă: suicid!
  Tagurile:
  poliție, suicid, Peru
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei