04:56 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  699910

  O elevă care s-a spânzurat se simțea „copleșită emoțional” și era influențată de utilizarea reţelelor de socializare, dezvăluie ancheta.

  BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik, Doina Crainic. Jessica Scatterson, de doar 12 ani, din Cheshire, Anglia, a schimbat mesaje „neplăcute” cu prietenii de la şcoală și a scris postări în care făcea referire la sinucidere în zilele dinaintea tragediei, în aprilie 2017.

  „Nu se poate ca nivelul și intensitatea activității sale pe platformele de social media (…) să nu-i fi influențat intențiile”, a declarat medicul legist senior din Cheshire, Alan Moore, citat de The Times.

  Jessica, care spusese că a fost intimidată şi umilită de colegi la liceul Penketh din Warrington, le-a spus profesorilor că are o viață dificilă acasă. Ea era înstrăinată de mama ei, iar tatăl, Christopher Scatterson, în vârstă de 41 de ani, „vine uneori acasă, se duce în camera lui și plânge”, potrivit celor dezvăluite în anchetă.

  Prietenii lui Jessica au sunat la poliţie după ce fata a postat o fotografie cu piciorul ei pe care scrisese mesajul „RIP” („Rest In Peace”, „odihneste-te în pace”) și alte mesaje care stârneau îngrijorare.

  Ofițerii au sosit la casa din Warrington și au vorbit cu tatăl ei printr-o fereastră de la etaj, la ora 3:45 dimineaţa, înainte de a auzi un țipăt din interior. Scatterson și-a descoperit fiica în dormitorul ei. Ofițerii au încercat să o resusciteze, dar a fost declarată moartă în spital. Jessica ar fi împlinit 13 ani două zile mai târziu.

  Au fost descoperite note și desene, pe care era trecut şi numele presupusului coleg care a intimidat-o. Inspectorul Hannah Friend a spus că acestea conțineau şi referiri de sinucidere și moarte.

  De asemenea, pe iPad-ul copilei au fost descoperite schimburi de mesaje tensionate dintre Jessica și prietenii ei în ultimele zile de viaţă. A fost descoperită și o fotografie de grup, în care una dintre fețele fetelor fusese tăiată. Prietenii lui Jessica știau că îşi provocase singură răni în trecut, dar nu au spus nimic părinților sau profesorilor.

  Tatăl ei, Christopher Scatterson, a spus că nu știa că Jessica era deprimată şi că îşi provoca răni. El a descris relația lor ca fiind „absolut minunată”, numind-o „micuța prințesă”.

  „Din punctul meu de vedere, este clar că Jessica trebuie să se fi simțit copleșită emoțional în momentul în care și-a luat viața. Nivelul și intensitatea activității sale pe platformele de socializare, în special în evoluţia lucrurilor către moartea ei, nu se poate să nu-i fi influențat gândirea, starea de spirit și intențiile”, a adăugat Alan Moore, pronunţând un verdict cu privire la sinucidere.

  Mai mult de patru din cinci cadre didactice din Marea Britanie au constatat o creștere a numărului de elevi cu probleme de sănătate mintală în ultimii doi ani, potrivit unui studiu la care au participat 8.674 membri ai Uniunii Naționale pentru Educație, precizează The Times.

  Tematic

  Tragic: Româncă s-a sinucis în Catedrala Sf. Pavel, Londra-mesajul ei de adio
  Solistul trupei Linkin Park s-a sinucis
  Cutremurător: motivul pentru care s-a sinucis românca în Catedrala Sf. Pavel
  O nouă tragedie în lumea modei: Un model și-a omorât soțul, după care s-a sinucis
  Tragic: De ce s-a sinucis fata unei familii de români din Italia. Cum au găsit-o
  Pilotul implicat probabil în prăbuşirea avionului malaezian MH17 s-a sinucis
  Atentatul din Kerci: presupusul atacator s-a sinucis
  Tagurile:
  Tragedie, Rețele de socializare, Sinucis, Fetiță


  Știrile Zilei