09:46 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova

  Moscova, îngrijorată de acțiunile agresive ale SUA împotriva Cubei și Venezuelei

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25850

  Rusia este îngrijorată de acțiunile agresive ale SUA împotriva Cubei, Venezuelei și altor state din American Latină.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Moscova se arată îngrijorată de ultimele acțiuni și declarații ale SUA în raport cu Venezuela, Cuba și alte state din American Latină, un astfel de comportament agresiv al SUA devine periculos și poate avea consecințe grave, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Observăm cu îngrijorare că Washingtonul continuă să-și extindă amenințările în adresa unor state incommode din America Latină. Discursul oficialilor americani în adresa Venezuelei, Cubei, Nicaragua devine tot mai militarist”, se spune în comentariul reprezentantului MAE de la Moscova.

  “Consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, într-un discurs rostit la Miami a comparat acțiunea directă de agresiune împotriva unui stat suveran – eșuata parașutare a unor mercenari americani în Cuba în anul 1961 cu debarcarea aliaților în Normandia. În același timp au fost anunțate noi sancțiuni împotriva Caracasului, Havana, Managua, precum și despre intenția de a pedepsi pe toți cei care cooperează cu ei”, a menționat diplomatul.

  Potrivit ei, se crează impresia că Washingtonul “intenționează să întoarcă timpul înapoi”, încercând să se întoarcă nu doar cu 50-60 de ani în urmă, ci chiar cu 200 ani în urmă, pentru că John Bolton a declarat public despre renașterea „doctrinei Monroe”.

  “Constantăm că SUA ignoră tot mai mult normele internațională. Ei încalcă în mod flagrant Carta ONU. Comportamentul lor pe arena internațională devine tot mai agresiv și periculos.

  Convingerea în propria “exclusivitate” se transformă tot mai mult într-o credință de atotpermisiune. Istoria ne învață astfel de aspirații spre o hegemonie mondială ar putea avea consecințe dezastruoase”, a subliniat Zaharova.

  Tematic

  Canada a introdus sancțiuni împotriva a 43 oficiali din Venezuela
  Pompeo: Rusia "a intervenit" în treburile Venezuelei
  Lavrov: Blitzkrieg-ul SUA în Venezuela a eșuat
  Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
  SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
  Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
  Tagurile:
  John R. Bolton, SUA, Rusia, Venezuela, Cuba, Maria Zaharova


  Știrile Zilei