04:11 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  58001

  Opt explozii puternice au fost declanşate în patru orașe din Sri Lanka în ziua de Paște, ucigând cel puțin 185 de persoane și rănind alte 500 de persoane. Guvernul a decretat stare de asediu la nivel național și a interzis temporar platformele de social media, inclusiv Facebook, Whatsapp și Viber. Deocamdată nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatele.

  BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. Biserica Sf. Sebastian din orașul Negombo, predominant catolic, a fost zguduită de una dintre explozii şi au fost postate imagini în care se văd trupuri zăcând pe podea printre resturile de la explozie. Imaginile arată haosul care a fost provocat de ceea ce pare a fi șrapnel provenit din dispozitivul exploziv: ferestre sparte și acoperișul deteriorat.

  Biserica Sfântul Sebastian, Katuwapitiya, Negombo, Sri Lanka.
  Biserica Sfântul Sebastian, Katuwapitiya, Negombo, Sri Lanka.

  Un video de la faţa locului, postat de un utilizator pe Twitter, arată că în biserică erau prezenți şi copii.

  ​Poliția a declarat că au fost declanşate explozii în trei biserici catolice în Sri Lanka duminică, în timpul slujbei de Paște, precum și în trei mari hoteluri: Cinnamon Grand, Kingsbury și Shangri-La. Guvernul, condus de prim-ministru, a anunțat o întrunire de urgență pe tema exploziilor.

  Potrivit ultimelor rapoarte, cel puțin 185 de persoane au murit, iar alte 500 au fost rănite de explozii la bisericile din Sri Lanka.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)

  Tematic

  Noul bilanț al atacului din Sri Lanka: 207 morți. Au fost reținuți 7 suspecți
  Vladimir Putin, reacţie la atacurile din Sri Lanka, în care au murit peste 207 de persoane
  Tagurile:
  atentat, explozie, Sri Lanka


  Știrile Zilei