09:08 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Explozii în Sri Lanka

  Vladimir Putin, reacţie la atacurile din Sri Lanka, în care au murit peste 207 de persoane

  © REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  102240

  În urma atacurilor asupra unor biserici și hoteluri din Sri Lanka în ziua de Paști, președintele rus a condamnat atacurile, care, potrivit unui nou raport, au ucis cel puțin 207 de persoane. Putin a adresat un mesaj de condoleanțele şi președintelui Maithripala Sirisena.

  BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. În urma exploziilor, Vladimir Putin a transmis condoleanțe președintelui Republicii Sri Lanka, Maitripale Sirisena.

  „Vă rog să primiţi condoleanțele mele sincere în urma consecințelor tragice ale seriei de atacuri din orașele țării dumneavoastră. Doresc să confirm că Rusia a fost și rămâne un partener de încredere al Sri Lanka în lupta împotriva amenințării reprezentate de terorismul internațional”, se arată în mesajul lui Putin, al cărui text a fost publicat pe site-ul Kremlinului, potrivit Sputnik Internaţional

  „Sper că făptașii și sponsorii acestei crime crude, comise chiar în timpul sărbătorii Paștelui, vor primi pedeapsa pe care o merită”, a spus președintele rus.

  Potrivit unui nou raport, atacurile s-au soldat cu peste 180 de morți și sute de răniți. Cel puțin șase explozii au lovit duminică (21 aprilie) trei mari hoteluri și o biserică din Colombo, precum și alte două biserici din apropierea capitalei Sri Lanka, unde se oficia Liturghia Paștelui, a declarat poliția. Ultimul bilanţ este de 207 de morți și peste 405 răniți, potrivit News Channel 1. Nicio grupare teroristă nu a revendicat încă aceste atacuri.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)

  Tematic

  Paște sângeros în Sri Lanka - atentate cu morți și răniți
  Noul bilanț al atacului din Sri Lanka: 207 morți. Au fost reținuți 7 suspecți
  Tagurile:
  atentat, Explozii, Sri Lanka


  Știrile Zilei