20:03 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  274 0 0

  Opt copii români se aflau în Sri Lanka în ziua în care au avut loc cele opt atentate teroriste asupra bisericilor catolice.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Opt copii români se aflau în Sri Lanka în ziua în care au avut loc o serie de atentate teroriste asupra bisericilor catolice, hoteluri și zone rezidențiale, potrivit ministrului Afacerilor Externe al României. Aceștia au fost duși într-o unitate militară și se află în afara oricărui pericol.

  „Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de 8 copii cu însoțitori erau în Colombo și până la urmă s-a reușit obținerea unui sprijin. Din punctul de vedere al nostru, am reușit să discutăm cu autoritățile și au fost duși cu toții într-o unitate militară la periferia capitalei, unde sunt condiții de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experiență și o mică vacanță dar noi sperăm, și aceeași recomandare o facem și pentru alți români care sunt în Colombo, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru și sfatul meu ar fi să se întoarcă în țară cât mai rapid pentru că nu știm cum vor evolua aceste atentate,” a declarat ministrul de Externe, fiind citat de Digi24.

  Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe al României declară într-un comunicat că până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară

  Тема:
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)

  Tematic

  Noul bilanț al atacului din Sri Lanka: 207 morți. Au fost reținuți 7 suspecți
  Vladimir Putin, reacţie la atacurile din Sri Lanka, în care au murit peste 207 de persoane
  Atac terorist: Imagini cu interiorul bisericii din Sri Lanka devastate de explozie - VIDEO
  Tagurile:
  atentat, Sri Lanka

  Știrile Zilei