11:59 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  208 0 0

  Atentatele coordonate din duminica Paștelui catolic, care au vizat bisericile și hotelurile de lux din Sri Lanka și au lăsat cel puțin 290 de morți și 500 răniți, au fost comise de șapte atacatori sinucigași, a declarat un anchetator guvernamental agenției Associated Press, luni.

  BUCUREȘTI, 22 apr - Sputnik. Șapte atacatori sinucigașe au comis atentate sinucigașe în Sri Lanka, duminică, a declarat Ariyananda Welianga, anchetator criminalistic, citat de Associated Press.

  Ariyananda Welianga a mai spus că o analiză a părților corpului atacanților a arătat clar că acestea au fost atentate cu sinucidere, adăugând că majoritatea atacurilor au fost comise de kamikaze, inclusiv doi la hotelul Shangri-La din Colombo.

  Potrivit unui raport final, aproximativ 290 de persoane au fost ucise și alte 500 au fost rănite pe 21 aprilie.

  Duminică, 21 aprilie, în câteva ore, mai multe bombe au semănat moartea și pustiirea în patru hoteluri și trei biserici, în timpul Liturghiei Paștelui, în mai multe locuri din insula Asiei de Sud, care nu cunoscuseră o astfel de izbucnire de violență de la sfârșitul războiului civil de acum zece ani. Opt explozii în total au lovit duminică Sri Lanka. De la Vatican la Statele Unite, inclusiv în India, aceste atacuri au generat o agitație globală.

  Zeci de străini au fost uciși în această țară turistică populară pentru plajele sale idilice și pentru verdeața luxuriantă.

  Poliția a declarat luni că o "bombă artizanală" a fost găsită duminică mai târziu pe un drum care duce la terminalul principal al aeroportului din Colombo și a fost dezamorsată cu succes de forțele aeriene din Sri Lanka. Aeroportul rămâne deschis în condiții de securitate în urma atacurilor.

  Aproximativ 1,2 milioane de catolici trăiesc în Sri Lanka, o țară de 21 de milioane de oameni, în care creștinii reprezintă 7% din populație, în mare parte budiști (70%). Țara are, de asemenea, 12% hinduși și 10% musulmani.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  Tagurile:
  atac terorist, Sri Lanka

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   26
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   103
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   230