13:26 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Liderul Coreei de Nord, Jim Jong-un, şi soţia sa

  Kim Jong-un va vizita Rusia și se va întâlni cu Putin în curând - mass-media nord-coreeană

  © AP Photo / CCTV
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  13050

  Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, planifică să viziteze Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin "în curând", a relatat agenția centrală de știri din Coreea de Nord, despre evenimentul care ar fi prima întâlnire a celor doi șefi de stat.

  BUCUREŞTI, 23 apr - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat anterior că întâlnirea celor doi lideri este programată pentru sfârșitul lunii aprilie.

  KCNA nu a anunţat despre subiectul summitului sau unde ar avea loc, dar presa japoneză a anunțat că Kim va călători în Vladivostok, joi, pentru a se întâlni cu Putin pe Insula Russky. Potrivit surselor citate de cotidianul rus Kommersant, întâlnirea va avea loc la Universitatea federală Orientul Îndepărtat din Vladivostok, o locație aleasă de Coreea de Nord din motive de securitate.

  Kim a vorbit recent despre disponibilitatea sa de a colabora cu Putin pentru consolidarea legăturilor bilaterale și pentru realizarea păcii pe peninsula coreeană. Liderul nord-coreean a fost reales în funcția de președinte al Comisiei pentru afaceri de stat la începutul acestei luni în timpul ultimei sesiuni a Parlamentului.

  Se aşteaptă ca Kim să viziteze flota navală a Rusiei din Pacificul pentru a depune o coroană de flori și să se întâlnească cu studenți și cercetători nord-coreeni, potrivit Kyodo News, care a raportat, de asemenea, că vicepreşedintele comisiei de stat din Coreea de Nord Kim Chang-son inspectează şi alte locaţii de vizitat.

  Kim nu s-a întâlnit încă cu președintele rus de la preluarea puterii după moartea tatălui său, Kim Jong-il, a cărui vizită de stat cea mai recentă a fost în 2011, în timpul președinției lui Dmitri Medvedev.

  Coreea de Nord a manifestat un interes puternic în consolidarea legăturilor bilaterale cu China, deschizând o a patra trecere a frontierei peste râul Yalu la începutul acestei luni. Kim a vizitat China de patru ori în ultimele 13 luni, iar relațiile comerciale par să rămână puternice, iar noua trecere trebuie să aducă o creștere a turismului și a activității economice, în ciuda rapoartelor că președintele american Donald Trump are de partea sa cooperarea cu China pentru alte sancțiuni pe care încearcă să le impună Coreeei de Nord.

  Negocierile dintre SUA și Coreea de Nord au eşuat în timpul summitului de luna trecută din Hanoi, când SUA au refuzat să renunțe la cererile sale de denuclearizare totală și necondiționată înainte de ridicarea sancțiunilor. Coreea de Nord a cerut de atunci ca secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, să fie înlocuit cu cineva mai "prudent" și "matur" dacă discuțiile vor continua, iar viceministrul de externe Choe Son-hui l-a acuzat pe John Bolton de "lipsă de discreţie şi raţiune" pentru insistența sa asupra denuclearizării necondiționate.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  Tagurile:
  Vladivostok, Întâlnire, Vladimir Putin, Kim Jong-un


  Știrile Zilei