00:27 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68

  Atacurile din Sri Lanka: numărul morţilor se ridică la 359, noi suspecți arestați -Raport

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  94 0 0

  Numărul de oameni uciși într-o serie de explozii fatale declanşate duminică în Sri Lanka a crescut la 359, a informat miercuri portalul de știri Ada Derana, citând poliția.

  BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit relatărilor anterioare, 321 de persoane au fost ucise în explozii.

  Purtătorul de cuvânt al poliției Ruwan Gunasekara a declarat miercuri dimineața că încă 18 suspecți au fost arestați în timpul nopţii, totalul celor arestaţi fiind acum de 58 de persoane.

  Prim-ministrul Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a avertizat marți că mai mulți suspecți înarmați cu explozivi erau încă în libertate, potrivit Sputnik Internaţional cu referire la Reuters.

  Anterior s-a relatat că aproximativ 500 de persoane au fost rănite în explozii şi că 40 de persoane au fost arestate în legătură cu atacurile, despre care guvernul din Sri Lanka considera că au fost provocate de grupul islamist local National Thowheeth Jamaath.

  Opt explozii au avut loc în Sri Lanka în duminica Paștelui. Trei biserici și trei hoteluri au fost vizate. Acestea constituie cele mai grave atacuri care s-au produs în istoria modernă a țării.

  O operațiune masivă de securitate a fost lansată ca urmare a atacurilor. Autoritățile din Sri Lanka au decretat starea de urgenţă, desfășurând încă 1.000 de militari în capitala Colombo.

  Gruparea teroristă Daesh a revendicat atacurile din Sri Lanka. Prim-ministrul, Ranil Wickremesinghe, a declarat că anchetatorii investighează încă proporţia legăturilor externe ale atacatorilor.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Sri Lanka (20)
  Tagurile:
  Morți, Sri Lanka
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei