20:16 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  pacient

  Caz şocant: O femeie își recapătă cunoştinţa după 27 de ani de comă

  © Sputnik / Игорь Онучин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  163 0 0

  După 27 de ani de comă, un rezident din Emirate, care a suferit o leziune cerebrală traumatică în 1991, în urma unui accident rutier, și-a recăpătat complet cunoştinţa într-un spital din Germania. Odată revenită în ţara sa, va urma un tratament pentru restabilirea capacităților musculare.

  BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. O femeie s-a trezit dintr-o comă în care a stat timp de 27 de ani. Ea şi-a revenit după ce a primit tratament într-un spital din Germania, potrivit ziarului The National (Abu Dhabi).

  Rezidentă a Emiratelor Arabe Unite, Munira Abdulla, a suferit o leziune cerebrală traumatică în urma unui accident rutier. Mașina ei a fost lovită de un autobuz școlar lângă orașul Al-Ain în 1991. Ea l-a salvat pe fiul ei, Omar, acoperindu-i corpu, astfel că băiatul a fost doar uşor rănit.

  Mama a fost transportată la spitalul local și apoi transferată la Londra pentru diagnosticare. Medicii au constatat că femeia era într-o stare de cunoştinţă minimă, o stare vegetativă asemănătoare comei, în care persoana poate simți durerea. Mai târziu, ea a fost adusă înapoi în Emiratele Arabe Unite, unde a fost hrănită prin aparate.

  Prinţul moștenitor al Emiratului Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Bin Sultan, a aflat despre situaţia familiei Abdulla și a finanțat tratamentul medical al femeii în Germania în 2017, se arată în ziar.

  Un an mai târziu, a început să rostească primele cuvinte. Câteva zile mai târziu, ea şi-a recăpătat cunoştinţa și a pronunțat numele fiului ei. „Era ea! Mi-a rostit numele, mă simţeam în rai. 

  Am visat la acel moment și primul cuvânt pe care l-a rostit a fost numele meu”, a exclamat fiul ei, potrivit Sputnik France

  Munira Abdulla s-a întors la Abu Dhabi împreună cu familia ei și s-a recuperat. Mai trebuie să urmeze un tratament fizioterapeutic împotriva atrofiei musculare.

  Tematic

  Unul din medicii moldoveni implicaţi în accidentul de pe Dunăre se află în comă
  Un copil minunat, în comă de 4 ani: află cum îl poți ajuta
  Genova: Românul aflat în comă a murit. Fratele - „Un șofer de TIR nu moare niciodată”
  Poliţiştii au stabilit recordul anului la alcoolemie: "mulți ar fi deja în comă alcoolică"
  Un moldovean rămâne în comă, în urma accidentului din România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei