00:08 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Vladimir Putin la Vladivostok

  Putin: Coreea de Sud suferă de un deficit de suveranitate

  © Sputnik / Aleksey Nikolskiy
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)
  17131

  Dezvoltarea proiectelor de infrastructură energetică între Nordul și Sudul peninsulei Coreene, care ar spori nivelul de încredere reciprocă, este blocată din cauza unui deficit de suveranitate al Coreei de Sud în raport cu SUA, consideră Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a discutat cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, despre proiectul căii ferate între Coreea de Nord și cea de Sud, conectată la Rusia.

  “Vorbim despre asta de ceva ani. E vorba de o comunicare directă între Sudul și Nordul peninsulei Coreene, cu o ieșire spre calea ferată transsiberiană. Există posibilitatea instalării unei conducte de transportare a petrolului și gazului”, a spus Putin la finalul negocierilor.

  Șeful statului rus a mai adăugat că se poate discuta, pe lângă conducte de petrol și gaze, și despre construcția unei linii de transportare a energiei electrice.

  “Toate aceste lucruri pot fi realizate. Mai mult decât atât, în viziunea mea, acest lucru este în interesul Republicii Coreene (de Sud n.r.). Însă există un deficit vizibil de suveranitate în adoptarea unor decizii finale, există niște angajamente ale Republicii Coreea, inclusiv față de SUA, iată de ce în anumite momente totul este blocat”, a adăugat liderul rus.

  În opinia lui, dacă aceste proiecte și alte proiecte de acest gen vor fi realizate, vor fi create condiții pentru sporirea nivelului de încredere, necesar pentru rezolvarea unor probleme cardinale.

  Тема:
  Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)

  Tematic

  Kim Jong-un, declarații după discuția tete-a-tete cu Vladimir Putin la Vladivostok
  Întrevederea dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un, în imagini foto
  Summitul Putin-Kim de la Vladivostok s-a încheiat: cât au durat discuțiile
  Ce a făcut Vladimir Putin până la întrevederea cu Kim Jong-un
  Putin: Rusia este gata să restabilească în totalitate relațiile cu Ucraina
  Tagurile:
  SUA, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Rusia, Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei