00:51 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)
  22730

  Coreea de Nord are nevoie de niște garanții de securitate și de păstrare a suveranității, iar rezultatele negocierilor cu Kim Jong-un vor fi aduse la cunoștința SUA și Chinei, a declarat Vladimir Putin la Vladivostok.

  BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik. Coreea de Nord are nevoie de garanții de securitate și păstrare a suveranității pentru asigurarea unui proces de denuclearezare a Peninsulei Coreene, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Joi, liderul rus s-a întâlnit la Vladivostok cu președintele Consiliului de Stat al Coreei de Nord, Kim Jung-un.

  “Desigur, ce înseamnă denuclearizarea? E o dezarmare a Coreei de Nord. Desigur, am spus-o tot timpul și reiterez – despre acest lucru a vorbit și partea nord-coreeană: Republica Populară Democratică Coreea are nevoie de garanții de securitate, păstrarea suveranității. Ce garanții pot exista în afară de normele internaționale?”, a spus Putin.

  Șeful statului rus nu a exclus că “pot fi examinate oportunitățile oferirii unor garanții internaționale, ceea ce va fi corect, însă acest lucru ține de sfera dreptului internațional”.

  Iată de ce nu vom inventa nimic nou. În ce măsură aceste garanții vor fi substanțiale, în ce măsură vor răspunde intereselor Republicii Populare Democratice Coreene, e prea devreme să vorbim acum”, a subliniat el.

  Putin a mai anunțat că liderul Coreei de Nord a solicitat să fie informate SUA despre rezultatele negocierilor de la Vladivostok.

  “Poziția Rusiei este una întotdeauna deschisă, nu există niciun fel de conspirații. Mai mult decât atât, liderul Coreei de Nord ne-a rugat să informăm partea americană despre poziția lor, despre acele probleme care apar în legătură cu procesele care decurg pe Peninsula Coreeană și totul ce se întâmplă în jurul acestora. Nu există niciun fel de secrete”, a spus Putin.

  Pe lângă SUA, Rusia intenționează să discute și cu conducerea Chinei despre rezultatele negocierilor lui Putin și Kim Jong-un.

  “Desigur, voi discuta mâine la Beijing cu conducerea Chinei, însă la fel de deschis și sincer vor discuta această probleme și despre întâlnirea de azi cu autoritățile americane”, a spus Putin.

  Тема:
  Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)

  Tematic

  Summitul Putin-Kim: Primele declaraţii ale liderilor - video
  Primele imagini video de la întâlnirea Putin-Kim
  Putin, declarații după discuția tete-a-tete cu Kim
  Kim Jong-un, declarații după discuția tete-a-tete cu Vladimir Putin la Vladivostok
  Întrevederea dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un, în imagini foto
  Ce a făcut Vladimir Putin până la întrevederea cu Kim Jong-un
  Summitul Putin-Kim de la Vladivostok s-a încheiat: cât au durat discuțiile


  Știrile Zilei