07:36 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Serghei Lavrov

  Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
  59290

  Rusia va crea în cadrul ONU un grup de state care va contracara planurile declanșării de către SUA a unei operațiuni militare în Venezuela.

  BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik. Rusia va crea un grup al statelor care își va propune să contracareze planurile unei intervenții militare a SUA în Venezuela, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  "Un astfel de grup se formează în cadru ONU și sper că va beneficia de o susținere serioasă în organizație pentru că este vorba de un lucru foarte simplu, ar fi complicată distorsionarea acestui subiect, cel al apărării normelor fundamentale și a principiilor dreptului internațional, prevăzute de Carta ONU", a subliniat oficialul rus.

  Lavrov a menționat că pozițiile Moscovei și Washingtonului în privința crizei din statul latinoamerican sunt incompatibile, însă Rusia este gata de dialog.

  De asemenea, șeful diplomației ruse a relatat că în timpul discuției telefonice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a îndemnat Washingtonul să nu revină la doctrina Monroe.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
  Tagurile:
  ONU, SUA, Venezuela, Serhei Lavrov


  Știrile Zilei