18:01 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)
  703131

  Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Tulsi Gabbard, a declarat într-un video de campanie că mass-media îl sprijină pe președintele american Donald Trump doar atunci când acesta vorbește despre acțiuni militare împotriva altor țări.

  BUCUREŞTI, 3 mai – Sputnik, Doina Crainic. „Neoconi/Neoliberali, toţi cântă după aceeaşi partitură: război, război, război!!! Trump nu primește niciodată susţinere din partea mass-mediei decât dacă amenință cu războiul/cu acțiuni militare. Astăzi, Venezuela. Mâine, Iran? Cuba? Cine va fi următorul? Nu e de mirare că Coreea de Nord nu va renunța la armele nucleare”, spune Gabbard în textul dintr-un videoclip de campanie postat pe social media.

  La sfârșitul videoclipului, Gabbard promite să pună capăt „războaielor contraproductive pentru schimbarea de regimuri” și „Noului  Război Rece”, solicitând sprijin pentru redirecționarea resurselor către nevoile interne.

  Videoclipul lui Gabbard apare în aceeași zi în care Washington Post a publicat un articol potrivit căruia consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, l-ar fi îndemnat pe Trump să iniţieze o intervenție militară pe termen lung în Venezuela. Potrivit surselor ziarului, Trump i-a acordat lui Bolton autoritate deplină în chestiunile legate de criza din Venezuela.

  Tensiunile din Venezuela s-au declanşat din ianuarie, când liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar și a fost imediat susţinut de Statele Unite și de aliații lor. Nicolas Maduro, la rândul său, a fost susținut de Rusia și China, printre alte state, ca fiind singurul președinte legitim al Venezuelei.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)

  Tematic

  Bolton vrea să-l convingă pe Trump să trimită armata în Venezuela
  SUA ajunsese la o înțelegere cu militarii din Venezuela: planul a eșuat
  Maduro a organizat un marș militar prin capitala Venezuelei
  Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela


  Știrile Zilei