07:13 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Euro

  Salariile mici pentru românii din Germania lasă nemții fără muncitori

  CC0 / Pixabay / Capri23auto
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  364180

  Fermierii germani se află în fața unei situații fără precedent – nu au forță de muncă pentru recoltarea sparanghelului – nici polonezii nu mai vor să lucreze.

  BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. La începutul lunii mai, când în Germania a început sezonul de recoltare a sparanghelului, iar cele mai multe ferme își pun toată speranța în forța de muncă asigurată de români și polonezi, se întâmplă un fenomen neașteptat.

  Și anume, fermierii nemți își dau seama că nu au muncitori. Românii și polonezii refuză să mai recolteze sparanghelul pe salariul minim.

  Motivul pentru care fermierii germani găsesc tot mai greu muncitori este reprezentat de faptul că Polonia a majorat alocațiile pentru copii. România înregistrează, de asemenea, creștere economică.

  ”Economia românească se dezvoltă pozitiv, există mai multe locuri de muncă și mulți nu mai vor să lucreze ca sezonieri în Germania”, a declarat un expert al Camerei de Agricultură din Renania de Nord-Westfalia, informează stirileprotv.ro. 

  Criza muncitorilor români se simte în Saxonia Inferioară, landul în care sunt cultivate 4.500 de hectare cu sparanghel, care produce o treime din producția totală a Germaniei.

  Mai mult decât atât, Germania simte că îi pierde pe sezonierii români în favoarea Olandei, acolo unde salariile pentru același gen de activitate sunt mai mari.

  Tematic

  Românii din Germania: tot ce se schimbă în aprilie în această ţară
  Românii din Germania: 10 greşeli pe care le puteţi face odată veniţi în aceasta ţară
  Românii din Germania: cum păcălesc unii statul şi cum încasează ajutoare de mii de euro
  Incredibil ce a făcut o familie de români în Germania – nemții, în alertă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei