11:21 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23601

  SUA nu își doresc un război cu Iranul și nici nu-și propună să răstoarne regimul, ci să determine schimbarea politicii promovate de Teheran, susține reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook.

  BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik. SUA nu-și doresc un război cu Iranul sau schimbarea regimului, ci vor o schimbare a direcției promovate de autoritățile acestui stat, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook.

  "Susținem în mod constant că vrem să schimbăm comportamentul regimului (din Iran n.r.)", a declarat Hook în cadrul unui briefing, fiind întrebat dacă SUA își doresc „schimbare regimului” din Iran.

  În același timp, el a menționat că SUA nu vor un război cu Iranul. Briefingul a avut loc în scurt timp de la declarația Iranului despre intenția de “a suspenda respectarea unor prevederi” ale acordului nuclear.

  Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că statele europene au la dispoziție 60 de zile pentru negocieri. Anunțul a fost adus la cunoștința reprezentanților Marii Britanii, Franței, Germaniei, Chinei și Rusiei.

  Tematic

  Parlamentul Iranului a declarat CENTCOM “grupare teroristă”
  Mike Pence a explicat cât timp SUA vor mai exercita presiuni asupra Iranului
  „Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului
  Iranul nu vrea război cu SUA, însă este gata să se apere – șeful MAE de la Teheran
  Lavrov: Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA
  Tagurile:
  acordul nuclear cu iranul, Război, SUA, Iran

  Știrile Zilei