06:31 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Serghei Lavrov și Mike Pompeo

  Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei

  © Sputnik / Екатерина Лызлова
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22250

  Lavrov i-a transmis lui Pompeo un memorandum neoficial care conține dovezi ale implicării SUA în problemele interne ale Rusiei.

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a transmis secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, un memorandum neoficial care conține dovezi ale ingerințelor SUA în problemele interne ale Rusiei.

  Șeful diplomației ruse a menționat că SUA, deocamdată, nu sunt gata să reconfirme înțelegerile încheiate în trecut între Moscova și Washington de neimplicare în problemele interne ale fiecărei țări.

  “Noi, apropo, am evocat exemplul când în 1933, la inițiativa SUA, președintele Roosvelt și comisarul poporului pentru Afaceri Externe, Litvinov, au făcut un schimb de note prin care ne-am obligat să nu intervenim în problemele interne ale fiecăruia”, a declarat ministrul în cadrul conferinței de presă comune cu Pompeo.

  “Subliniez încă odată: SUA au fost inițiatorii acestui schimb de note. De câțiva ani, din perioada administrației Obama, am propus partenerilor noștri americani să reconfirmăm această înțelgerere, însă ei nu sunt dispuși s-o facă, deocamdată”, a adăugat el.

  La rândul lui, Pompeo și-a exprimat speranța că „imixtiunea” Rusiei în procesele electorale din SUA nu se vor mai repeta.

  “Am transmis că Rusia ar putea să întreprindă pași prin care să demonstreze că astfel de activități sunt de domeniul trecutului; eu sper că Rusia va utiliza aceste oportunități”, a declarat oficialul american după negocieri.

  Tematic

  Mike Pompeo își anulează vizita la Moscova
  Putin îi va primi azi pe Pompeo și Lavrov
  Pompeo, despre vizita sa în Rusia: Trump vrea relații mai bune cu Moscova
  Lavrov a dezvăluit subiectele abordare în discuțiile cu Pompeo
  Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
  Tagurile:
  SUA, Rusia, Serghei Lavrov, Mike Pompeo
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei