02:01 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Map Of Europe

  România, vizată de un studiu privind banii și… prăbușirea Uniunii Europene!

  © Flickr / gingerbeardman
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  236743

  Foarte puțini europeni cred că UE va mai rezista o generație – dat și mai puțini rămân cu bani în buzunar la sfârșitul lunii! Românii sunt… aproape de extreme!

  BUCUREȘTI, 16 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR) a comandat un studiu din care reies atât anumite situații din UE, cât și încrederea în viitorul Uniunii.

  Ei bine, în studiul realizat de YouGov și publicat de The Guardian, apar date alarmante - mai mult de jumătate dintre europeni consideră că este posibil ca UE să se prăbușească până în 2040!

  Dintre cei chestionați, românii sunt pe locul 3 – aproape 60% considerând că UE să se prăbușească în următorii 20 de ani.

  Pe primele locuri sunt Slovacia – considerată una dintre mai sigure țări din lume! – cu 66%, apoi cu 58% sunt cotați cetățenii din Franța, nemulțumiți și de politica de imigrație. România este situată foarte aproape, fiind urmată de Polonia și Italia.

  Diferența este că în Franța, Italia și Polonia există partide și personalități care se opun pe față Bruxelles-ului, pe când în România nici un partid nu are această atitudine. În schimb, atacurile Bruxelles-ului la PSD au creat probabil un sentiment de revoltă al simpatizanților marelui partid.

  UE s-ar baza mai mult pe Germania, Austria, Suedia, Danemarca și Spania – ibericii fiind cel mai puțin siguri că UE se va prăbuși.

  Un alt aspect interesant, relevat de studiul YouGov, este legat de banii cu care rămâne un cetățean european la sfârșitul lunii.

  Astfel, dacă aproape 50% din cetățenii din Danemarca sau Suedia  rămân cu bani în buzunar la finalul lunii, per ansamblu, mai puțin de 30% dintre europeni au această satisfacție. 

  Mai puțin de 25% dintre polonezi, francezi și români rămân cu bani, dar și mai rău stau ungurii – sub 20% - și grecii, sub 10%! Românii sunt deci în acest clasament pe locul 3… din coadă!

  Studiul conține și aspecte legate de conflicte, despre probleme interne – pe care le vom analiza în alte articole.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei