19:31 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Membrii Armatei și Gărzii Naționale a Venezuelei

  Venezuela acuză CIA de tentative de corupere a militarilor

  © AP Photo / Fernando Llano
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14820

  Reprezentantul diplomatic al Venezuelei la ONU a denunțat prezența masivă a CIA în țară și tentativele de corupere a conducerii armatei venezuelene.

  BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Ambasadorul Venezuelean la reprezentanța ONU la Geneva, Jorge Valero, a denunțat prezența activă a CIA în Venezuela și tentativele de corupere a conducerii forțelor armatei ale țării.

  Tump vrea să răstoarne regimurile prin lovituri de stat. Anume din acest motiv CIA este prezent într-un număr foarte semnificativ în Venezuela. CIA a încercat să corupă ofițeri înalți ai armatei, însă nu le-a reușit”, a declarat Valero în cadrul unei conferințe de presă organizată la Geneva.

  În ianuarie, liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar, contestând realegerea lui Maduro anul trecut. Guaido a fost imediat sprijinit de Statele Unite și de aliații acestora, care au denunțat realegerea lui Maduro. China, Cuba, Rusia și o serie de alte țări şi-au exprimat sprijinul pentru Maduro ca fiind singurul președinte legitim al Venezuelei.

  Tematic

  Discuțiile Lavrov-Pompeo în Finlanda: Va fi sau nu intervenție militară în Venezuela
  Londra: Occidentul trebuie să-și sporească presiunile asupra Venezuelei și Rusiei
  Autoritățile americane au debranșat de la apă ambasada Venezuelei
  Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
  Tagurile:
  SUA, ONU, ONU, CIA, Venezuela


  Știrile Zilei