20:22 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3576170

  Salvini și Le Pen sună adunarea: ei se întâlnesc sâmbătă cu partidele care constituie nucleul dur al viitorului grup suveranist din Parlamentul European - pe lista celor invitați să se alăture în viitor fiind și PSD, FIDESZ și PiS.

  BRUXELLES, 18 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Un număr de 12 partide suveraniste se întrunesc sâmbătă la Milano sub bagheta lui Salvini și Le Pen pentru a da semnalul schimbării Europei.

  Vor fi prezente Adunarea Națională (fostul Front Național) în frunte cu liderul ei, Marine Le Pen, Liga, reprezentată de Salvini, PVV din Olanda (Geert Wilders), partidul Volia din Bulgaria (cu liderul Veselin Mareshki), partid care va intra pentru prima oară în Parlamentul European, SPD din Cehia, cu Tomio Okamura și un alt partid nou, Sme Rodina din Slovacia, cu președintele Boris Kollar.

  Alte patru partide prezente nu vor avea președinții la întrunire, dar vor avea reprezentanții actuali din Parlamentul European - și e vorba de Alternativa pentru Germania, de FPO din Austria (partid aflat în coaliție la guvernare), de Vlaams Belang din Belgia și de Partidul Popular danez.

  În fine, vor mai fi prezente la nivel de conducere (vicepreședinți) partidele EKRE din Estonia și Adevărații Finlandezi.

  Despre atragerea celor din Grupul Conservatorilor de partea suveraniștilor, trebuie arătat că deja două partide prezente la întrunirea de la Milano, Partidul Danez al Poporului și Adevărații Finlandezi, provin din Grupul Conservator.

  Dar acesta este doar nucleul de început al grupului care, dacă își joacă bine cărțile, ar putea atrage de partea sa și alte partide aflate la guvernare și care domină viața politică în țările lor, precum FIDESZ din Ungaria, PiS din Polonia și PSD din România.

  Tematic

  Un nou partid european major anunță aderarea la alianța lui Salvini
  Nou atac la Guvern de la Bruxelles! Socialiștii europeni împing PSD către Salvini!
  Salvini bagă spaima în Bruxelles: suveraniștii devin o alternativă la guvernarea Europei!
  Salvini și Orban își conjugă eforturile pentru victoria “noii Europe”
  Tagurile:
  Polonia, Ungaria, FIDESZ, Le Pen, PSD, Matteo Salvini

  Știrile Zilei