12:21 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11410

  Toți miniștrii Partidului Libertății din Austria (FPO) și-au anunțat demisia din funcție în contextul scandalului legat de înregistrarea video cu fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache.

  BUCUREȘTI, 20 mai - Sputnik. Toți miniștrii Partidului Libertății din Austria (FPO) și-au depus mandatele în urma scandalului provocat de înregistrarea video cu fostul cancelar Heinz-Christian Strache.

  Tot astăzi, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a cerut demisia ministrului de Interne, Herbert Kickl.

  Luni, potrivit unui sondaj, pe fundalul scandalului politic FPO a coborât brusc în sondaje, de la 23 la 18 la sută.

  Scandalul a fost provocat în Austria la o săptămână până la alegerile în Parlamentul European, după ce o serie de instituții media au publicat în același timp materiale în care se afirmă că fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache a discutat despre o posibilă achiziționare ale unor instituții de presă de către o „rusoaică” pentru a influența alegerile. În realitate, această „rusoaică”, potrivit lui Strache, este o cetățeană a Letoniei.

  Publicația Welt menționează că înregistrarea video a discuției a fost o capcană întinsă politicianului, al cărui partid (Partidul Libertății, FPO) se pronunță pentru anularea sancțiunilor antirusești și pentru normalizarea relațiilor cu Moscova. Strache, a calificat această situație drept o capcană și un asasinat politic premeditat, fiind nevoit să-și anunțe demisia din funcție. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că renunță la coaliția cu Partidul Libertății din Austria și a provocat alegeri parlamentare anticipate.

  Tematic

  Austria va taxa Facebook și Google cu 5 la sută din profit
  Cancelarul Austriei propune renegocierea Tratatului de la Lisabona
  Președintele Austriei: Sancțiunile antirusești dăunează tuturor
  Tagurile:
  Heinz-Christian Strache, Austria


  Știrile Zilei