13:51 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14520

  Inamicii Rusiei inventează istorii false, utilizând metode murdare, pentru a demonstra o pretinsă imixtiune a Rusiei, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Alexandr Grușko.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik. Neprietenii Rusiei inventează istorii fake și metode murdare pentru a demonstra o pretinsă imixtiune a Moscovei, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, comentând scandalul din Austria legat de fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache.

  “E clar că neprietenii noștri încearcă să inventeze orice istorie fake pentru a demonstra că Rusia s-ar implica, recurgând la cele mai murdare metode”, a spus Grușko.

  La o săptămână până la alegerile europarlamentare, instituții de presă importante din Germania au publicat în același timp un material în care afirmă că vicecancelarul Heinz-Christian Strache ar fi discutat cu o oarecare “rusoaică” o posibilă tranzacție a acțiunilor unor organe de presă pentru a influența alegerile. În realitate, rusoaica, potrivit lui Strache, este o cetățeană a Letoniei.

  Publicația Welt menționează că înregistrarea video a discuției a fost o capcană întinsă politicianului, al cărui partid (Partidul Libertății, FPO) se pronunță pentru anularea sancțiunilor antirusești și pentru normalizarea relațiilor cu Moscova. Strache, a calificat această situație drept o capcană și un asasinat politic premeditat, fiind nevoit să-și anunțe demisia din funcție. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că renunță la coaliția cu Partidul Libertății din Austria și a provocat alegeri parlamentare anticipate.

  Tematic

  Președintele Austriei: Sancțiunile antirusești dăunează tuturor
  Kurz anunță numele posibilului autor al scandalului legat de fostul vicecancelar Strache
  Austria: Toți miniștrii FPO și-au anunțat demisia
  Tagurile:
  Heinz-Christian Strache, Austria


  Știrile Zilei