08:00 05 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)
  82010

  Parlamentul va putea supune votului inițiativa organizării unui nou referendum pentru Brexit doar dacă parlamentarii vor cădea de acord să susțină acordul pentru Brexit, a declarat azi Theresa May.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a promis parlamentului să supună votului chestiunea organizării celui de-al doilea referendum pentru Brexit, însă a condiționat acest lucru cu aprobarea acordului cu UE.

  “Poziția mea în privința celui de-al doilea referendum este cunoscută, însă eu înțeleg sentimentele sincere ale mulți parlamentari din diverse partide economice în această problemă. Vom include în textul introductiv al acordului cu UE că parlamentul își rezervă dreptul de a vota pentru organizarea celui de-al doilea referendum. Însă cei care pledează pentru un nou referendum trebuie să susțină acordul, iar apoi, în lectura a doua, să-și prezinte poziția colegilor din parlament”, a declarat May într-un discurs rostit marți în legătură cu Brexit.

  În speranță că va reuși să obțină o susținere pentru documentul care a fost respins în trei rânduri, premierul a promis că va supune votului în parlament diverse variante a relațiilor economice cu UE.

  Promotorii ideii organizării unui nou referendum cer supunerea votului popular orice acorduri finale pentru Brexit.

  Dacă propunerea lui May a acordului cu UE va fi aprobată la începutul lunii iunie, atunci Marea Britanie va putea ieși din UE până la vacanța de vară parlamentară. Dacă documentul va fi respins, Regatul Unit va trebui să părăsească Uniunea Europeană până pe de 31 octombrie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)

  Tematic

  Lovitură: Susținătorii Brexit depășesc în sondaje conservatorii și laburiștii la un loc!
  Cetățenii români din Marea Britanie – şansa de a vota cu privire la Brexit
  Tăriceanu acuză: Comisia Europeană e vinovată pentru Brexit!
  Rezidenţa în UK post-Brexit – câţi români au depus cereri şi câte au fost aprobate
  Tagurile:
  Brexit, referendum, Marea Britanie, Theresa May


  Știrile Zilei