14:54 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (669)
  161660

  Premierul britanic Theresa May a confirmat demisia sa într-o adresare solemnă în fața fostei sale reședințe, la Downing street nr. 10, vineri, fiind o mișcare mult așteptată.

  BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. Procesul de alegere a unui nou lider ar trebui să înceapă săptămâna viitoare, a declarat ea, după ce a confirmat că a informat-o pe regină cu privire la decizia ei de a se retrage, exprimându-și regretul că nu a reușit să încheie un acord pe Brexit.

  Theresa May a mai spus că pleacă și din funcția de președinte al Partidului Conservator pe 7 iunie.

  May va continua să servească drept lider britanic până la finalizarea procesului de alegere a unui nou lider.

  Premierul britanic a spus că este o "problemă de regret personal profund" că ea nu a putut să ducă la bun sfârșit procesul Brexit și a subliniat că succesorul ei trebuie să se străduiască pentru a ajunge la un consens în Parlament și că acest lucru ar fi posibil numai dacă toate părțile sunt dispuse să facă compromisuri.

  "A doua femeie prim-ministru, dar cu siguranță nu ultima", a încheiat Theresa May remarcile sale cu o voce șovăitoare.

  May a cerut succesorului ei să "facă Marea Britanie o țară care să lucreze cu adevărat pentru toți oamenii", adăugând că ea este "mândră de munca pe care am desfășurat-o în ultimii trei ani".

  Pe parcursul săptămânii au circulat informații că prim-ministrul va demisiona vineri, după eșecuri repetate de a obține un acord pe Brexit care să treacă de Parlamentul britanic, în paralele ducându-se negocieri exasperate cu UE la Bruxelles.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (669)
  Tagurile:
  Theresa May, Demisie, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei