06:47 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
  32402

  Un copil a murit în Venezuela din cauza sancțiunilor impuse țării de către Statele Unite, anunță oficialitățile venezuelene.

  BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Autoritățile din Venezuela au anunțat despre moartea încă a unui copil care nu a primit tratamentul necesar din cauza sancțiunilro SUA, responsabilitate pentru această întâmplare revenind opoziției, rezultă dintr-o declarație a oficialilor pe Twitter.

  “Din păcate, a mai murit un copil venezuelean care se afla în așteptarea transplantului de măduva osoasă, ceea ce este o urmare a blocadei criminale din partea SUA, care interzice transferul de mijloace instituțiilor medicale italiene, cu care PDVSA cooperează în astfel de situații de urgență”, a scris ministrul Afacerilor Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza.

  ​La rândul ei, vicepreședintele Delcy Rodríguez a adăugat că „Guaido a transmis Citgo  (compania de prelucare a petrolului n.r.) Statelor Unite pentru a satisface interesele capitaliste. Acest furt a provocat moartea copiilor care beneficiau de programele medicale”.

  Anterior, ambasadorul Venezuelei în Egipt, Wilmer Omar Barrientos a declarat agenției RIA Novosti că din momenetul autocproclamării a lui Juan Guaido în calitate de șef al statului, băncile americane și europene au confiscat și înghețat mijloacele bănești ale Venezuelei în valoare de miliarde de dolari. De asemenea, au fost înghețate resursele financiare ale companiei petroliere de stat care se aflau pe conturile SUA.

  Acest lucru a afectat grav sistemul protecției sănătății din țară. Drept exemplu, Barrientos a invocat blocarea plății de 9 milioane de dolari din partea unui șir de bănci străine. Banii, a menționat diplomatul, erau destinați cheltuielilor legate de dializă. Drept rezultat, a declarat el, 15 mii de bolnavi au fost privați de tratamentul necesar.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)

  Tematic

  Londra: Occidentul trebuie să-și sporească presiunile asupra Venezuelei și Rusiei
  Autoritățile americane au debranșat de la apă ambasada Venezuelei
  Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
  Nicolas Maduro anunță o soluție la criza din Venezuela: ce urmează
  Venezuela acuză CIA de tentative de corupere a militarilor
  Tagurile:
  Sancțiuni, SUA, Venezuela


  Știrile Zilei