00:26 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8220

  Fracțiunea euroscepticilor din Parlamentul European va fi formată în jurul grupului Europa Națiunilor și a Libertății și ar putea ajunge la 100 de deputați europeni, susține vicepreședintele grupului naționalist din PE, Nicolas Bay.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Fracțiunea euroscepticilor, care ar putea fi formată în noul Parlamentul European , având drept nucleu grupul “Europa Națiunilor și a Libertății”, va ajunge la 80-100 de eurodeputați, ceea ce îi va permite să ocupe o poziție cu greutate, a declarat marți agenției RIA Novosti copreședintele fracțiunii, Nicolas Bay.

  “Viitorul nostru grup se va concentra în jurul nucleului pe care azi îl reprezintă „Europa Națiunilor și a Libertății”, care a reușit să-și dubleze numărul de membri.

  Doar cu aliații noștri italieni, austrieci, flamanzi și cehi am reușit să ajungem la 60 de deputați. Avem înțelegeri principiale cu alte formațiuni care se vor alătura nouă”, a declarat acesta.

  Acesta a amintit, în special, despre perspectivele serioase în raport cu partidul spaniol Vox.

  “Cred că am putea ajunge la o fracțiune din 80-100 de deputați, asigurându-ne un loc important în următorul parlament. Vom forma o forță de care vor ține cont și care va avea o influență asupra dosarelor-cheie”, a menționat el.

  Tematic

  Europa a transformat România într-o țară eurosceptică
  Euroscepticii ar putea obține o cincime din mandatele Parlamentului European
  PPE nu va colabora cu euroscepticii în Parlamentul European - liderul grupului
  Euroscepticii vor „să paralizeze UE și iubesc Rusia” - Alarmă înainte de alegerile din PE
  Tagurile:
  eurodeputați, Eurosceptici, Europa Națiunilor și Libertăților, Parlamentul European

  Știrile Zilei