00:43 25 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.42
 • USD17.20
 • RUB0.23
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  196 0 0

  Românii care muncesc în Spania ar putea pleca acasă cu mai puțini bani, dacă inițiativa propusă de Guvernul spaniol va fi pusă în practică.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Această măsură, care include nu doar pauzele de țigară și cafea, ci și pe cele de masă, este, în opinia Guvernului, una care va compensa măsura intrată în vigoare în data de 13 mai. Potrivit acesteia, angajatorii sunt obligați să plătească întreaga perioadă de lucru a angajaților săi, inclusive timpul de după terminarea programului.

  Potrivit datelor, spaniolii petrec în medie două ore din timpul de lucru pe diferite pauze.

  Spre exemplu, în jurul orei 11.00, mulți spanioli se duc la cafenea pentru a bea o ceașcă de cafea. Peste alte câteva ore își iau o pauză de masă.

  Măsura i-ar afecta, desigur, și pe românii care lucrează în Spania.

  Guvernul spaniol are de gând să discute această propunere de scădere a tuturor pauzelor din salariu cu părțile interesate: sindicate și reprezentanții mediului de afaceri, notează adevarul.ro

  Nici alte țări europene nu fac excepție. Guvernele altor state europene vor să reducă pauzele de țigară.

  Potrivit unui sondaj efectuat în anul 2017, 44% dintre danezi cred că pauzele de țigară trebuie scăzute din salariul fumătorilor. În Polonia, companiile spun că pierd sume foarte mari, de ordinul a șapte miliarde de dolari pe zi, din pricina fumătorilor.

  Tematic

  Avertismentul medicilor: De ce unii consumatori de cafea ajung la psihiatrie
  E păcat să bei cafea? Răspunsul unui preot ortodox
  Cardiolog: Câte cești de cafea poți consuma pe zi
  Tagurile:
  Program, angajați, pauză, Cafea, Țigări

  Știrile Zilei