13:02 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  44640

  Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova cere presei germane să facă lumină în scandalul provocat de înscenarea unui video cu fostul vicecancelar al Austriei, Heinz-Christian Strache.

  BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei îndeamnă publicațiile germane să facă lumină în situația cu înregistrarea video care a provocat un scandal politic în Austria. Moscova, la rândul ei, va efectua o anchetă, rezultatele căreia vor fi prezentate OSCE, a anunțat pe Facebook purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

  "După ce în presă a apărut informația că Spiegel și Süddeutsche Zeitung au obținut un video cu pretinsa “nepoată” a unui oligarh rus și un politician austriac, înregistrare oferită de către o firmă, care, la rândul ei, a procurat-o cu 600 mii de euro, iar toată istoria s-a dovedit a fi o provocare planificată cu participarea unei studente bosniace, angajată pentru un onorariu, jurnaliștii germani, care au lansat acest fake, ar trebui să dea niște explicații, cel puțin. Cum se întâmplă că acest fals a ajuns anume în mâinele lor, iar ei l-au promovat, completându-l cu informații false?", a scris ea.

  Diplomatul a reamintit că, în cele din urmă, e vorba de un material înscenat în cadrul unei operațiuni informaționale, fapt surprinzător „dacă e să ne amintim de lupta acerbă a jurnaliștilor germani cu fake news și imixtiunile în procesele electorale”.

  “Totuși, rămâne deschisă principala întrebare: cine s-a implicat atât de brutal în viața politică internă a Austriei, utilizând drept uneală presa germană „indepdendentă”? Europa, trezește-te!”, a conchis Zaharova.

  Tematic

  MAE de la Moscova a comentat scandalul din Austria în jurul lui Strache
  SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
  Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
  Europarlamentarele: Ziua care va schimba Europa
  Guvernul Kurz a căzut: Parlamentul i-a acordat un vot de neîncredere
  Expert rus: Criza politică din Austria va fi una de lungă durată
  Rezultatele alegerilor europarlamentare arată că oamenii „sunt sătui de falsa democraţie”
  Tagurile:
  Germania, Maria Zaharova, Austria, Viena, Moscova, Heinz-Christian Strache


  Știrile Zilei