12:07 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18501

  SUA sunt gata să impună sancțiuni împotriva mecanismului european de plăți cu Iranul.

  BUCUREȘTI, 30 mai – Sptunik. SUA sunt gata să impună sancțiuni împotriva mecanismului european de plăți cu Iranul, a declarat reprezentantul speical al SUA pentru Iran, Brian Hook.

  Dacă acest mecanism va începe să funcționeze, sperăm că vor avea loc doar tranzacții permise (de SUA). Suntem gata să introducem sancțiuni împotriva oricărei activități sancționabile”, a declarat Hook.

  În afară de aceasta, oficialul a exprimat îndoiala că Iranul va reuși să-și construiască un “mecanism simetric” pentru a-și asigura efectuarea tranzacțiilor. De asemenea, SUA nu crede că există o cerere din partea corporațiilor pentru activități cu un astfel de mecanism, a specificat Hook.

  Instrumentul pentru susţinerea tranzacţiilor comerciale (INSTEX) are misiunea de a ajuta companiile europene să facă afaceri cu Iranul, ocolind noile sancțiuni introduse de SUA după ieșirea din acordul nuclear cu Teheranul. Totuși, unele companii, inclusiv europene, și-au încetat colaborarea cu Iranul de teama sancțiunilor americane.

  Tematic

  „Un conflict între Iran, Israel și alte țări din regiune este posibil”
  „Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului
  SUA: Nu vrem un război cu Iran, nici să schimbăm regimul de la Teheran
  SUA repetă minciuna din Irak? Aliații acuză știri false despre Iran! Măsuri de urgență!  
  Tagurile:
  Sancțiuni, SUA, Iran

  Știrile Zilei