02:13 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vizita Papei Francisc în România (20)
  56970

  Deși Salvini este criticat de aripa pro-imigrație din preajma Papei Francisc pentru protejarea granițelor Italiei, un apropiat al Papei cere ca Biserica să îl sprijine pe liderul Ligii

  BRUXELLES, 1 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Salvini a fost criticat de susținătorii imigrației foarte influenți la Vatican, ajungându-se chiar la un refuz al Papei Francisc de a-l primi în audiență pe vicepremierul Italiei din cauza politicii sale de protejare a granițelor.

  Iată însă că situația s-a schimbat în urma unui interviu acordat publicației Corriere della Sera de cardinalul german Gerhard Müller, considerat liderul conservatorilor de la Vatican și care a lucrat îndeaproape cu actualul Papă. În declarațiile sale, cardinalul îi cataloghează pe apropiații Papei care sunt împotriva lui Salvini drept amatori și nelalocul lor.

  Müller atrage atenția că există țări care vor să dezcreștineze Italia și Europa, și l-a apreciat pe Salvini pentru că s-a întors la sfinții patroni ai Uniunii Europene și la rădăcinile sale creștine.

  “Îi prefer pe cei care vorbesc de tradiția creștină decât pe cei care o alungă. E absurd pentru colaboratorii Papei să acționeze ca niște judecători politici”, a mai spus cardinalul Gerhard Müller în apărarea lui Salvini.

  Aceasta este prima declarație clară de recunoaștere a politicilor Ligii lui Salvini de renaștere a tradițiilor creștine, Salvini afișându-se public cu rozariul în campania electorală și invocând numele sfinților în apărarea Europei creștine în discursurile sale.

  Тема:
  Vizita Papei Francisc în România (20)

  Tematic

  Salvini și Orban își conjugă eforturile pentru victoria “noii Europe”
  Salvini și Le Pen se țin de cuvânt! Sunt așteptate PSD, FIDESZ (Ungaria) și PiS (Polonia)
  Salvini îi acuză de extremism pe Juncker, Merkel, Macron și Soros
  Salvini, marele învingător la alegerile europarlamentare din Italia
  Salvini îi sperie pe globaliști: va aduna 150 de locuri în Parlamentul European
  De ce a pierdut PSD? Se caută un Salvini sau Orban de România
  Tagurile:
  Papa, Migranti, Matteo Salvini


  Știrile Zilei