17:01 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Angela Merkel

  Partidul lui Merkel, la un pas de a fi depășit de o altă formațiune politică

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9810

  Partidul Verzilor din Germania este la doar un procent în spatele creștin-democraților care guvernează țara

  BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Un nou sondaj îi situează pe Verzii din Germania cu un singur punct procentual în spatele conservatorilor aflați la guvernare, a căror susținere populară continuă să se diminueze după prestația slabă din alegerile europene.

  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Sondajul Insa, comandat de tabloidul Bild, îi arată pe creștin-democrații Angelei Merkel în fruntea clasamentului, cu 26 de procente, cu 1.5 procente mai puțin decât acum o săptămână.

  Verzii rămân al doilea partid al Germaniei, cu 25 de procente, după ce rata lor de susținere a crescut cu 6 procente din 27 mai.

  Social-democrații, partenerii de coaliție ai lui Merkel, s-au prăbușit dramatic cu un minim istoric de 14 procente, după ce a mai pierdut 1,5 procente în ultima săptămână.

  Alternativa pentru Germania a pierdut o jumătate de punct procentual, ajungând pe locul patru cu 13 procente, în timp ce Liberal - Democrații și Stânga sunt la egalitate pe locul 5 cu 8 procente.

  Prăbușirea social-democraților din ultima lună în votul pentru Parlamentul European a determinat demisia liderului său și a atras noi solicitări din aripa de stânga a partidului în vederea ieșirii din coaliția de guvernare înainte de termen, acesta fiind abia în toamna anului 2021.

   

  Tagurile:
  Germania, Angela Merkel


  Știrile Zilei