13:33 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Leader of The League party Matteo Salvini talks during an electoral rally in Milan, Italy, Friday, March 2, 2018

  Comisia Europeană îl atacă pe Salvini, pedepsind Italia

  © AP Photo / Antonio Calanni
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31314

  Comisia Europeană vrea să pună capăt ascensiunii lui Salvini și a declanșat procedura de sancționare a Italiei pe motiv de deficit bugetar

  BRUXELLES, 5 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Lupta Comisiei Europene cu Guvernul din care face parte Salvini a început imediat după instalarea noului guvern al Italiei format din Liga și Mișcarea 5 Stele. Oficialii Comisiei au amenințat atunci Italia că va avea probleme financiare și că poporul italian trebuie pedepsit pentru că a votat cu populiștii.

  După europarlamentare, când a devenit evident că Salvini este omul care va conduce Italia, Comisia Europeană nu a mai așteptat și a luat hotărârea, astăzi, de a începe procedura de sancţionare a Italiei. Forul european va trimite o scrisoare prin care va semnala că politicile fiscale ale guvernului de la Roma sunt lipsite de prudenţă. Scopul este recunoscut chiar de Comisie: în urma avertismentelor și a sancțiunilor, Italia ar putea avea o pierdere uriaşă de încredere pe pieţele financiare.

  Comisia Europeană cere guvernului de la Roma să opereze reduceri bugetare de circa 3-4 miliarde de euro pentru a evita sancţiunile europene și pentru a se încadra într-un deficit bugetar de 3 la sută.

  De remarcat că președintele Macron de asemenea riscă depășirea deficitului bugetar prin măsurile de recâștigare a încrederii populației, promise după revolta Vestelor Galbene, dar nimeni din Comisia Europeană nu a început să atace Franța pe acest subiect.

  Este evident, așadar, că instrumentele de sancționare folosite de Comisia Europeană au un scop politic, ceea ce Salvini a remarcat public în numeroase ocazii. Sancționarea Italiei urmărește, astfel, să reducă din popularitatea liderului Ligii și să prevină evoluția naturală a acestuia către postul de premier al Italiei, din postura sa de președinte al celui mai puternic partid din Peninsulă.

  Tematic

  Salvini îi acuză de extremism pe Juncker, Merkel, Macron și Soros
  Salvini, marele învingător la alegerile europarlamentare din Italia
  Sprijin neașteptat pentru Salvini din preajma Papei
  Tagurile:
  Italia, Comisia Europeana, Matteo Salvini


  Știrile Zilei