12:41 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10001

  Nigel Farage, președintele Partidului Brexit, a declarat că nu se va alătura grupului suveranist aflat sub bagheta lui Salvini

  BRUXELLES, 5 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Partidul Brexit a câștigat de unul singur nu mai puțin de 29 de locuri în Parlamentul European, Nigel Farage demonstrând astfel că încă mai are trecere la britanici și că Brexitul are mulți adepți. Dar el a declarat astăzi pentru Politico faptul că nu se va alătura cu europarlamentarii partidului său grupului suveranist din care fac parte, printre alte formațiuni, și Liga, Adunarea Națională și Alternativa pentru Germania. ”Pot să confirm că nu e cazul și că Partidul Brexit nu se va alătura Grupului ENF”, a declarat Farage pentru publicația citată.

  Anterior, Farage se întâlnise cu un oficial din partidul lui Salvini, Marco Zanni, motiv pentru care analiștii se așteptau la o strângere a rândurilor suveraniștilor. Dar Farage a arătat astăzi că el plănuiește să reconstruiască Grupul Libertății și Democrației Directe, care fusese format anterior, în principal, din UKIP și din Mișcarea 5 Stele.

  Tagurile:
  Britanici, Matteo Salvini, Nigel Farage


  Știrile Zilei