22:09 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Bulgariei, Rumen Radev

  Președintele Bulgariei s-a întâlnit cu Vladimir Putin

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15340

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, pe marginea Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

  BUCUREȘTI, 6 iun – Spunik. Relațiile dintre Moscova și Sofia se restabilesc în toate domeniile, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  La începutul întrevederii noastre aș vrea să constat că relațiile între Rusia și Bulgaria se restabilesc treptat. Acest lucru se observă prin creșterea neînsemnată, dar totuși constantă a cifrei de afaceri, a declarat Putin la întâlnirea cu președintele Bulgariei, Rumen Radev.

  Potrivit șefului statului rus, în primul trimestru al anului 2019, volumul schimbului de mărfuri a crescut cu 2,8 la sută.

  “În ansamblu, în cifre absolute, am putea să obținem mult mai mult. Totuși, ne bucură că acum s-au activizat relațiile la nivel de guverne și parlamente. A început să activeze comisia interguvernamentală. Toate acestea ne oferă motive să credem că utilizăm oportunități care nu au fost utilizate anterior pentru activizarea relațiilor noastre în toate domeniile”, a subliniat liderul rus.

  Tematic

  Ungaria este interesată de gazul rusesc livrat prin Bulgaria și Serbia
  Grecia și Bulgaria se bat pentru gazul rusesc din Turkish Stream
  Președintele Bulgariei: Rusia este partenerul nostru strategic în domeniul energetic
  Dăncilă, la reuniunea România-Bulgaria-Serbia-Grecia de la Palatul Snagov
  Tagurile:
  Rumen Radev, Rusia, Bulgaria


  Știrile Zilei