07:57 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Moscova

  Rusia ar putea deveni în curând țară de tranzit pentru mărfuri între Europa și Asia

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  181 0 0

  Consolidarea cooperării dintre statele membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO) permite Rusiei să aibă avantaje din oportunitățile de tranzit între Asia și Europa.

  BUCUREŞTI, 6 iun – Sputnik, Doina Crainic. Şeful Serviciului Vamal Federal al Federației Ruse (FSC), Vladimir Bulavin, a spus aceasta joi la o ședință a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF-2019).

  Steagurile Rusiei, UE, Franței
  © Sputnik / Владимир Сергеев

  „Nivelul de dezvoltare a relațiilor bilaterale și multilaterale arată că în viitorul apropiat va exista cu siguranță un progres care va permite țărilor din SCO să profite de posibile oportunități de tranzit dintre Asia și Europa”, a declarat Bulavin, citat de RT. 

  El a spus că FCS împreună cu colegii săi chinezi au realizat cu succes recunoașterea reciprocă a sistemului de control vamal.

  În plus, părțile au convenit asupra unui sistem de gestionare a riscurilor și de schimb de informații despre mărfurile care vor trece frontierele de stat.

  Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), considerată în general ca fiind „alianța Estului”, este cea mai mare organizație regională din lume în ceea ce privește acoperirea geografică și populația. Acesta acoperă trei cincimi din continentul euroasiatic și aproape jumătate din populația lumii.

  Acordul de înființare a SCO a fost încheiat în 2001 de șase state fondatoare – Rusia, China, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. În 2017, India și Pakistan au devenit membre cu drepturi depline ai SCO. Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia au în prezent de statutul de observator, în timp ce Sri Lanka, Turcia, Azerbaidjan, Armenia, Cambodgia și Nepal sunt parteneri de dialog.

  Anul trecut, premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova sprijină trecerea la monedele naționale în acordurile dintre statele membre ale SCO, ceea ce ar putea deschide noi perspective pentru alianță.

  Băncile centrale ale țărilor din BRICS, precum și SCO și Uniunea Economică Eurasiatică (EEU), condusă de Rusia, lucrează deja la dezvoltarea unui spațiu comun de plăți.

  Tematic

  Lavrov explică de ce Rusia nu are altă opțiune decât să-și mențină arsenalul nuclear
  Vizita oficială în Rusia a președintelui Chinei Xi Jinping
  Slovacia va semna cu Rusia un contract de 100 de milioane de euro
  Tagurile:
  țară, mărfuri, Asia, Europa, Rusia


  Știrile Zilei