15:29 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Munchen

  Partidul lui Merkel, pentru prima dată a pierdut întâitatea în Germania

  © Sputnik / Владимир Федоренко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  247 0 0

  Formațiunea actualului cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a coborât în premieră pe locul doi în sondaje, fiind devansată de partidul Verzii.

  BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. În premieră, partidul Verzilor a întrecut după popularitate blocul de centrul dreapta CDU/CSU, potrivit unui sondaj realizat de institutul Infratest dimap, realizat la comanda postului de televiziune ARD.

  Potrivit studiului, Verzii au crescut cu șase puncte, comparative cu datele din luna mai. În cazul unor alegeri legislative în următoarea duminică, Verzii ar acumula 26 la sută. Blocul CDU/CSU, în același timp, a pierdut trei puncte, coborând la 25 la sută.

  Locul trei este ocupat de formațiunea de dreapta Alternativa pentru Germania, nivelul de susținere a crescut până la 13 la sută. Aceasta este urmată de Partidul Social-Democrat (SPD), care ar obține 12 la sută. Partidul Liber Democratic este simpatizat de 8 la sută din respondenți, Stânga – 7 la sută.

  Doar 28 la sută din nemții intervievați au declarat că sunt satisfăcuți de activitatea guvernului, în scădere cu 10 puncte față de luna mai. În același timp, 72 la sută sunt nu prea sau deloc mulțumiți de activitatea executivului german (în creștere cu 10 la sută).

  În afară de aceasta, 27 la sută din respondenți au declarat că anume partidul Verzii au cele mai bune soluții la problemele viitorului. Doar 12 la sută au declarat că cele mai bune soluții le are CDU/CSU.

  Tematic

  Astăzi: Partidul lui Orban, pe cale să fie suspendat sau să iasă din PPE
  PPE a suspendat calitatea de membru a Fidesz-ului lui Orban
  Noul lider al CDU susține Nord Stream - 2
  Germania: Amploarea crimelor comise de clanuri – dezvăluiri şocante
  Lista candidaților și oferta PNL pentru europarlamentarele 2019
  A început numărătoarea inversă! Ultimele sondaje din Europa
  Europarlamentare 2019: Primele rezultate ale alegerilor din Germania
  Merkel va discuta cu Pompeo despre Rusia, Ucraina, Siria, Iran, Ucraina
  Tagurile:
  Sondaj, Angela Merkel, CDU-CSU, Germania


  Știrile Zilei