07:12 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9310

  Germania trebuie să tindă spre o cooperare și menținerea relațiilor cu Rusia, a declarat liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

  BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat în cadrul unei conferințe la Berlin că e nevoie de o aspirare spre cooperare și menținere a relațiilor cu Rusia.

  “Chiar și în perioada războiului rece am întreținut contacte cu URSS-ul de atunci. Consider că a fost corect. Din punctul meu de vedere, nu e un lucru condamnabil dacă un prim-ministru, indiferent din ce tabără politică este, de asemenea, participă la conferințele din Rusia și se întâlnește cu președintele rus. Pentru noi Rusia este un vecin prea mare pentru a-l ignora. Iată de ce trebuie să tindem ca obiectivul politicii noastre să fie cooperarea și menținerea relațiilor, care în formă ideală s-ar baza pe renunțarea Rusiei la tentativele de destabilizare a vecinilor ei apropiați și a UE în ansamblu, pentru a-și compensa slăbiciunea internă. Acest lucru, de asemene, este în interesele noastre”, a declarat ea.

  Potrivit Annegret Kramp-Karrenbauer, este nevoie de o construire a relațiilor cu Rusia, “înțelegerile întotdeauna sunt mai bune decât alternativele lor”, însă Germania „are nevoie astăzi de o poziție clară și consecvență, un semnal clar că suntem în stare și în orice condiții, vrem să ne apărăm de orice influență, de orice tentative de a ne destabiliza”.

  Liderul CDU a mai adăugat că Germania trebuie să se conducă de o astfel de abordare în politica internă „în raport cu sistemul (autocratic), în raport cu Rusia”.

  “E absolut necesar”, a adăugat liderul CDU.

  Tematic

  Un politician german îndeamnă nemții să învețe limba rusă
  Secta „suveranilor” ia amploare prin SUA, Germania, Rusia și România
  Negocieri la Moscova între reprezentanții Apărării ai Rusiei și Germaniei
  Berlinul: Germania și SUA sunt interesate de relații bune cu Rusia
  Tagurile:
  Rusia, Germania


  Știrile Zilei