07:44 05 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  293 0 0

  Un caz de o gravitate fără precedent  a fost prezentat de RT: polița din India ”a urinat în gura jurnalisului și l-a bătut”

  BRUXELLES, 12 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. O situație incredibilă a avut loc în India, relatează RT pe pagina sa de web, unde un jurnalist a fost bătut sălbatic de poliția căilor ferate, ba chiar, spune jurnalistul, a urinat în gura lui. Atacul polițiștilor asupra jurnalistului, care a avut loc în Uttar Pradesh, a fost filmat și făcut public de colegii săi din media, potrivit RT.

  Jurnalistul Amit Sharma se afla în zonă pentru a scrie despre deraierea unui tren, când poliția l-a atacat cu brutalitate. El spune că, după ce a fost închis, polițiștii l-au dezbrăcat și au urinat în gura lui. Colegii din presă au mers la stația de poliție când au auzit de incident și l-au filmat pe Sharma când povestea drama prin care trece.

  ​Motivul ar fi, potrivit jurnalistului, că acesta făcuse o știre despre polițiști cu mai mult de o săptămână înainte, iar telefonul mobil pe care polițiștii i l-au confiscat conținea filmarea știrii. Sharma, care a fost eliberat între timp a povestit canalelor de știri că relatarea sa despre polițiști îi expunea pe aceștia pentru fapte ilegale și că au încercat chiar și să îl mituiască.

  Poliția din Uttar Pradesh a anunțat că i-a suspendat pe doi dintre polițiștii implicați în scandal. Nu e primul incident de acest fel din statul respectiv, un alt jurnalist fiind arestat pentru că l-a ”defăimat” pe un oficial, fiind apoi eliberat doar prin decizia Curții Supreme.

   

  Tagurile:
  Jurnalist, Poliție


  Știrile Zilei