15:39 21 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.00
 • RUB0.22
 • RON4.12
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  126 0 0

  Într-un material publicat pe site-ul oficial al instituției, Comisia Europeană admite în continuare scenariul unei ieșiri a Marii Britaniei din UE fără un acord.

  BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. UE nu exclude în continuare ieșirea Marii Britanii din comunitatea europeană fără un acord, în legătură cu păstrarea unei situații de incertitudinii la Londra în raport cu ratificarea acordului, se menționează în materialele Comisiei Europene, făcute publice miercuri.

  În lumina păstrării incertitudinilor din Marea Britanie în raport cu ratificarea acordului de ieșire și situația politică internă, scenariul “fără un acord” pe 1 noiembrie 2019 rămâne unul posibil, chiar dacă este un rezultat nedorit, se spune în document.

  În legătură cu prelungirea Brexit până pe 31 octombrie, Comisia Europeană a analizat toate măsurile planificate în cazul ieșirii Regatului Unite fără un acord.

  “Comisia Europeană a ajuns la concluzia că nu este nevoie de efectuarea unor modificări în măsurile planificate și că acestea sunt valabile în continuare pentru obiectivele stabilite, Comisia nu planifică să ia noi măsuri până la stabilirea unei noi date a alegerilor”, se spune în materialele publicate.

  Luând în considerație că un scenariu „fără un acord” rămâne unul probabil, Comisia Europeană „îndemnă cu insistență toate părțile interesate să utilizeze timpul rămas pentru luarea tuturor măsuri necesare pentru pregătirea ieșirii Marii Britanii din UE”.

  “CE amintește că toate părțile interesate sunt responsabil pentru pregătire tuturor scenariilor”, se menționează în mesaj.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Theresa May: Parlamentul va putea vota pentru un nou referendum Brexit
  Brexit: Theresa May acceptă organizarea unui al doilea referendum - condiţii
  Declarații ale Theresei May: o posibilă demisie din cauza Brexit (VIDEO)
  Cum va afecta demisia Theresei May situaţia românilor din UK – Un posibil Brexit dur?
  Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump
  Tagurile:
  Brexit, Comisia Europeană, Marea Britanie

  Știrile Zilei