11:38 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  56401

  Cercetatorii au avertizat cu privire la posibila înlăturare a reglementarilor UE privind pesticidele dăunătoare după Brexit, ceea ce poate provoca haos între teritoriile britanice, deşi va deschide comerțul cu SUA și Canada.

  BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik, Doina Crainic. UE furnizează aproximativ 80% din legile privitoare la mediu ale Regatului Unit, legi care acum trebuie înlocuite cu altele de către fiecare teritoriu, ceea ce poate duce, de exemplu, la utilizarea substanțelor chimice în Scoția, dar nu și în Anglia sau în Irlanda de Nord.

  Observatorul pentru politicile comerciale al Universității din Sussex (UKTPO) a avertizat că mediul și a sănătatea umană pot fi acum în pericol după Brexit, potrivit RT.

  Cea mai mare îngrijorare este legată de eliminarea unei interdicții asupra substanțelor chimice care pot provoca disfuncții endocrine (EDC), ceea ce poate cauza cancer, defecte congenitale și boli autoimune. EDC sunt utilizate pe scară largă în SUA și Canada, care consideră că reglementările UE reprezintă o barieră inutilă în comerț.

  Sistemul UE de controale a fost înlăturat și va fi înlocuit de un grup de miniștri însărcinaţi cu întocmirea, modificarea și anularea legislației privind pesticidele.

  Aceasta ar putea include așa-numitul „principiu de precauție” formulat de UE, care prevede că trebuie furnizate dovezi științifice verificate în mod independent pentru a dovedi că un pesticid este sigur. Miniștrii britanici deţin acum puteri discreționare pentru a decide ce este și ce nu este sigur pentru publicul britanic.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Cum va afecta demisia Theresei May situaţia românilor din UK – Un posibil Brexit dur?
  Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump
  Declarații ale Theresei May: o posibilă demisie din cauza Brexit (VIDEO)
  Tagurile:
  Marea Britanie, Brexit

  Știrile Zilei