19:21 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  2203 0 0

  Un raport confidențial al Guvernului britanic avertizează că Marea Britanie nu este pregătită să iasă din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, informează Financial Times.

  BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik, Doina Crainic. Documentul, despre care scrie Financial Times, sustine ca guvernul are nevoie de şase până la opt luni pentru a se asigura că industria farmaceutică „aplică măsuri adecvate pentru a strânge stocuri de medicamente până la 31 octombrie”.

  De asemenea, se precizează că va fi nevoie de „cel puțin 4-5 luni” pentru pregătirea comercianților pentru noile controale vamale care ar putea fi necesare şi pentru furnizarea de stimulente financiare pentru a încuraja exportatorii și importatorii să se conformeze noilor reglementări.

  Documentul, elaborat pentru cabinet pe 21 mai, precizează că, deși departamentele guvernamentale au furnizat aproximativ 85% din „planurile principale pentru un Brexit fără acord”, multe dintre acestea oferă un număr minim de măsuri viabile.

  Documentul a fost elaborat cu implicarea lui Steve Barclay, secretarul eurosceptic pentru Brexit, nemulţumit de eșecul guvernului, care nu reuşeşte să-şi accelereze pregătirile pentru o ieșire fără acord.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump
  Cum va afecta demisia Theresei May situaţia românilor din UK – Un posibil Brexit dur?
  Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil
  Tagurile:
  Marea Britanie, Brexit

  Știrile Zilei