02:15 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69

  Lovitură dată de suveraniști: Noua denumire a Grupului din Parlamentul European

  © AFP 2019 / ALBERTO PIZZOLI
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (183)
  89740

  Noul grup al suveraniștilor din Parlamentul European se numește ”Identitate și democrație” și va avea 73 de europarlamentari

  BRUXELLES, 13 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Grupul dreptei suveraniste din Parlamentul European, actualmente intitulat ”Europa Națiunilor și Libertății”, devine Grupul ”Identitate și democrație” și va avea 73 de eurodeputați, printre care se numărăr aleșii Ligii lui Salvini și cei ai Adunării Naționale a lui Marine Le Pen, relatează Sputnik Franța.

  Denumirea amintește de vechiul grup de dreapta condus de Jean Marie Le Pen, care a funcționat în 2007 în Parlamentul European și din care a făcut parte și PRM, Corneliu Vadim Tudor fiind europarlamentar, grup intitulat ”Identitate, Tradiție, Suveranitate”.

  ”Identitate și Democrație” (ID) va fi în acești cinci ani numele grupului nostru în Parlamentul European, în sânul căruia își vor avea locul de acum înainte cei 22 de eurodeputați francezi (apoi 23, după Brexit)” ai Adunării Naționale, a scris pe Twitter noul europarlamentar Thierry Mariani.

  El a precizat că grupul va avea 73 de membri, veniți din 9 țări, fără a a da detalii asupra delegațiilor naționale care îl vor compune în Parlamentul European a căruia ședință constitutivă e prevăzută pentru 2 iulie.   

  Nicolas Bay, fostul președinte al grupului, a fost ales vicepreședinte (din partea Adunării Naționale), iar noul președinte va fi Marco Zanni, fost eurodeputat al Mișcării Cinci Stele care a intrat în Grupul Europa Națiunilor și Libertății din 2017, iar acum este europarlamentar din partea Ligii.

  Cu cei 73 de membri din prezent, grupul și-a dublat efectiv dimensiunile prin raport la efectivele sale din Parlamentul trecut unde grupul ENL număra 36 de membri din 8 țări.

  Marine Le Pen, venită personal să discute la Bruxelles pe această temă, viza construcția unui ”super grup”. La finele lui mai, atunci când negocierile erau încă în toi, ea a arătat că grupul va cuprinde 77 de membri și își exprima speranța că ”ar putea spori considerabil acest număr”.

  În afară de aleșii Adunării Naționale, ENL poate conta pe cei 28 de aleși ai Ligii, dar și pe membrii proveniți din Vlaams Belang (Belgia) și din FPO (Austria). Dar grupul nu a reușit să îi atragă în rândurile sale pe cei 29 de eurodeputați ai Partidului Brexit condus de Nigel Farage.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (183)

  Tematic

  Comisia Europeană îl atacă pe Salvini, pedepsind Italia
  Britanicii se țin cu nasul pe sus: Farage nu i se alătură lui Salvini
  Voturile suveraniștilor rămân divizate: PiS-ul polonez nu intră în alianța lui Salvini
  Salvini cucerește Europa cu politica sa economică
  Salvini aplică o nouă lovitură imigranților veniți pe mare
  Tagurile:
  Parlamentul European, Matteo Salvini
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei