09:24 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Julian Assange

  Șeful MAI de la Londra a semnat solicitarea SUA de extrădare a lui Assange

  © REUTERS / Toby Melville
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (30)
  54 0 0

  Ministrul Afacerilor Externe din Marea Britanie, Sajid Javid, a semnat solicitarea SUA de extrădare a lui Julian Assange.

  BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britaniei, Sajid Javid, a anunțat că a certificat solicitarea SUA de extrădarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

  "El (Assange) se află binemeritat după gratii. Din partea Statelor Unite există o solicitare care mâine va ajunge în instanța de judecată, însă ieri am semnat ordinul de extrădare și l-am certificat. Așa că, va ajunge mâine în instanțele de judecată", a declarat Javid.

  Această decizie, în cele din urmă, le ia judecătoria, însă există și un rol important al ministrului și eu mi-aș dori să se facă dreptate. Avem o solicitare legitimă de extrădare și am semnat-o, însă decizia finală o vor lua judecătorii, a menționat ministrul britanic de Interne.

  Autoritățile din SUA au anunțat la sfârșitul lunii mai că au înaintat lui Assange noi acuzații în 17 cazuri de încălcare a legii cu privire la spionaj și divulgarea informațiilor secrete. Anterior, acesta era acuzat doar de complotare cu scopul organizării unui atac cybernetic. În cazul în care va fi extrădat în SUA, Assange riscă mai mulți ani de închisoare.

  Тема:
  Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (30)
  Tagurile:
  cerere de extrădare, Extrădare, SUA, Marea Britanie, Julian Assange


  Știrile Zilei